• 15
    hakemlerle uzaktan, yakından, sağından, solundan alakası olmayan mesele.

    hakem yanlış karar verdi diye hiçbir topçu sahada sarhoş gibi gezip kötü oynamaz. bu hakem bahanesi gerçekten o kadar anlamsız ki.

    daha da kötü olan şey şu:

    sık kurulan bir cümle var. "biz kötü oynasak da hakem maçı doğru yönetmek zorunda." cümlesi. sonuna kadar haklı bir cümle. hakemin görevi o.

    lakin bunun üzerine başka bir cümle geliyor ve ilkiyle sanki aynıymış gibi yansıtılıyor: "hakemler yüzünden bu haldeyiz."

    bu iki önerme birbirinin sebebi veya sonucu değil. ne takım hakemler yüzünden bu halde ne de oyuncu performansları hakemler yüzünden düşüyor. biz berbat oynuyoruz ve momentumu yakalayamayınca hakemlerin yaptığı hatalar daha çok göze batıyor. bütün mesele bu.

    "hakem kötüydü de o yüzden emre akbaba kötü oynuyordu." olur mu öyle şey allah aşkına ya? emre yanlış oynatılıyordu, o yüzden de kötü oynuyordu. okan varken fatih gibi saçma bir topçu alındı ve adamın bir sezonunu bu saçma transfer yüzünden yedik, kiralanınca düzenli oynayıp gerçek kalitesini gösterdi. vs. vs.

    demem o ki galatasaray uzun süredir kötü bir kenar yönetimine sahip ve bu yüzden sürekli geri gidiyor. bu apaçık gerçeği bulandırdıkça daha da geri gidecek. örneğini kadıköy'dekilerden bilahare yıllardır gördüğümüz halde aynını yapıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın