• 90
    içerisinde, burada hepimizin bildiği doğruları, futbolcularla her gün iç içe olmasına rağmen bilemeyen insanların olduğu meslek dalı. ironi yaptığımı düşünüyor olabilirsiniz ama hayır, yapmıyorum. burada hepimiz kendimizce yazıyoruz çiziyoruz. ve hepsinde öyle ya da böyle bir mantık, bir argüman oluyor. mesleği teknik direktör olan insanlar bu kadar mantık dışı tercihlerde nasıl bulunuyor, doğrusu anlamak mümkün değil.

    örnekler vereyim. mesela burada hiçbir yazar ömer bayram'ı sol bekte oynatmaz. hemen hemen herkes orta saha rotasyonu olarak görür ömer'i. neden? çünkü sol bekte onlarca maçını izledik, orta sahada da izledik. ve hepimiz biliyoruz, bu adam çok kötü bir sol bek, rotasyonda ise iyi bir orta saha. peki hem torrent, hem de fatih hoca nasıl bu adama hala ısrarla sol bekte görev verebildi? neden? yani bilmiyorum gerçekten, mantıklı olan insan oturur ömer'in maçlarına bakar, performansına bakar ve katiyen sol beke koymaz. düşünemiyorum ya, gerçekten bir teknik direktörün hala ömer'i bekte kullanmasına anlam veremiyorum.

    bu basit bir örnek. birçok örnek verilebilir. mesela aramızda kimse alpaslan'ı orta sahaya koymazdı bence. ya da en büyük arda turan hayranı bile kurtarıcı olarak arda turan'ı oyuna sokmazdı. bunlar güncel örnekler. hem bugün, hem de geçmişte mesleği teknik direktörlük olan insanların bazı isimler üzerinde gereksiz ısrarı, gereksiz denemelerine hayret ediyorum. en çok hayret ettiğim de, mesleği bu olmasına rağmen, bizlerin gördüğü basit şeyleri göremeyen bu teknik adamlar.

    işimiz teknik direktörlük değil. biz bu işten milyon dolarlar kazanmıyoruz. ama ısrarla söylüyorum, mesleği bu olan ve milyon dolarlar kazanan insanlardan bazen çok daha basit ve mantıklı düşünüyoruz sadece bir izleyici olarak bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın