• 688
    galatasarayın en büyük sorunudur. bu sorun çözülürse çoğu yan sorunlar ortadan kalkar.

    geçen sezonun başında haklı olarak mustafa cengiz'e demediğimizi bırakmadık. eksilmiş orta saha rotasyonuna tek takviye etebo gelmisti. geçen sezon hocanın özellikle ilk yarı kurguladığı ve oyuncu rollerine cuk oturan sistem sayesinde bu eksiklik unutuldu. ayrıca sezonun ikinci yarısında hocanın önce gedson'u ısındıracağim ısrarı sonra belhanda'nın gönderilmesi ile pratikte zaten emre akbaba'lı 4-4-2ye döndük. oysa hocanın oynatmakta çok ısrarcı olduğu 4--1-4-1i belhanda ve kılınc'ın hareketli oyunu ile kanatlarda arda ve feg gibi iki hareketsiz pivot ile bile oynayabiliyordun. ki taylan-emre-belhanda üclüsünün 11 başladığı 9 maçta 22 puan topladık. ıcinde kadıköy deplasmanı vs vardı.

    sezon bitti. ne 6 numara alındı ne gedson. nicelik olarak genişlemeyi geçtim nitelik olarak geri bile gittik. etebo yerine aytaç geldi. belhanda yerine cicaldau. cicaldau belhanda'nın yanında ibrahim akdağ gibi kalıyor büyük takım için. belhanda'nın sürekli demarke top alması, çok hareketli olması bize sette aşırı fayda sağlıyordu + son senesinde skor da yapıyordu. cicaldau ilk maç skor yaparak başladi tamam bulduk dedik adam bir daha ortalıkta yok. her maç takımın en az topla buluşanlarından oluyor. berkan desen sadece dinamiz. allah oraya vermiş kalanı boşvermiş. mental olarak da güçlü değil. bir de yanlarına formsuz taylan eklenince maçların kaos futboluna dönen son 20 dakikalarıma kadar sağ-sol yapan bir orta saha izliyoruz.

    hocaya en büyük iki eleştirim gedson yerine birinin alınması konusunda baskı yapmaması ve emre kılınç'ı sağ kanat yerine yine mezzela denememesi oldu. yoksa bu orta sahadan oyun çıkmayacağı çok açıktı. ya da halil'li 4-4-2yi puan kayıplarını göze alıp zorlayacaktık.

    torrent kesinlikle 2 transfer isteyecektir. bu orta saha rotasyonu ile ligde daha da zorlanabiliriz. fener,besiktas,trabzon,basaksehir,adana demir, fernando transferi ile antalya, hatayspor, karagümrük hepsi bizden çok daha iyi orta sahalara sahipler.

    ama biz bunu biraz da taraftar olarak hak ettik. bedava seri istenmiyordu, belhanda yaka paça yollandı yerine atalay oynasa daha iyi oynarız dendi. gördük ne olduğunu. orta sahan kaliteli olmalı. hele yarışmacı takımsan düz adamlarla oynama şansın yok. ımkansız. ajax genç oynatıyor da orta sahasında gravenberg oynuyor, yeterince kaliteli genç bulamazsa da 32 yaşında schöne'yi oynatmaktan çekinmiyordu. cicaldau gibi en iyi ihtimalle galatasarayın çok iyi oyuncu kalitesine sahip bir takımının tamamlayıcı orta sahası olabilecek bir adamla olmaz bu işler malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın