resim
Fatih Öztürk
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 839
    kasımpaşa maçında artık kalede olması gereken kaleci.

    sene başında bir çok mevki için belli başlı güçlendirmeler, geleceğe yatırımlar yapıldı. bu süreç de zaten psv maçlarındaki rezalet oyunlara göre daha ortalama bir seviyeye, en azından sonuç alabildiğimiz bir hale getirdi bizi. muslera'nın 2019-20 sezonundaki sakatlığından formsuz dönüşü malum. okan'ın giresuna gitmesiyle biz st johnstone maçlarında şu an olabileceklerin bir fragmanını yaşadık aslında. muslera'nın kırmızı kart gördüğü maçta elleri ayakları titreyen berk balaban kendini bir anda sahada buldu. ikinci maçta da kayseride bir önceki sezon 6 maça çıkabilmiş, 18 yaşındaki çocuğun kendisine tercih edildiği ve yaklaşık 8 aydır maça çıkmamış ismail çipe ile ilerledik. en başında zaten bu kişilere kalmadan ya okan'la, okan yetersiz görülüyorsa uygun bir tecrübeli aday veya gelecek vadeden bir prospect'le ilerlemek gerekirken günün sonunda kadro kalecisiz kalmış oldu.

    ismail çipe vs. fatih öztürk olarak bakacaksak, korona olmasını vs geçiyorum - olay en azından güvense bu adamın yaşı ve şimdiye kadar çıktığı maç sayısı bunu öyle yada böyle sağlamakta. sorun zaten aslında bu sayılan isimlerin hiç birinde değil. sorun stratejinin netliğinde. eğer bir strateji, en kötü senaryo düşünülmeden kuruluyorsa fail edeceği aşikardır. ya muslera bu sene 50 maç oynar, türkiye kupasında zayif rakip geldiğinde veya sezon sonunda her şey bittiğinde yedek kaleci 1-2 maç oynar diye bir kurgu olamaz çünkü. futbol bilinmezliğin yüksek olduğu bir oyun, sezon başında kim yazabilirdi muslera'nın luyindama tarafından sakatlanabileceği ve sezonun yarısını kaçıracağını. sakatlandığı gibi uzun süreli bir kırmızı kart cezası da alabilirdi bir an kontrolünü kaybedip, ki bunları geçmişte farklı farklı isimlerle defalarca yaşadık.

    dolayısıyla gelinen noktada yapılan hatalar belli, ihtimaller de aynı şekilde. okan'ı geri çağırabilirsin giresun'a maddi bir ödeme tazminat ödeyerek veya anlayış bekleyerek, ancak unlikely. transfer yapabilirsin doğru ismi belirleyerek, bu da kişiye yükleyeceğin misyonla ilintili bir isim olmalı bir şekilde. tecrübeli ve yedek bekleyebilecek bir aday, ya da artık muslera'nın yaşlandığı ve eskisi gibi yerinin net olamayacağını kabullenerek buna göre bir planlama. son olarak da eldeki adaylar kalıyor, ki bu adamların da yapabileceği şeyler sınırlı. zaten zor yoldan gördük ismail'in olamayacağını, sıra bence fatih'te kısa vade için, gerçekten bu adam daha kötü olamaz. paralelde de inşallah bir netliğe varır yönetim ve teknik ekip de, ona göre gerekli aksiyon neyse alınır. bu galatasaray'ı izlemek keyif falan değil, sadece acı veriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın