• 597
    rezilliğin son perdesi olarak nitelendirilebilecek maç.

    sürekli olarak söylediğim bazı şeyler vardı:

    bu takım avrupa ligi grubundan namağlup çıkıyorken ligde berbat bir konumdaysa birinci mesul hakemlerdir. sürekli olarak aleyhine yanlı karar verilen bir oyuncu grubunu bir yerden sonra motive edemezsiniz. öğrenilmiş çaresizlik tam olarak da böyle bir şeydir. insan psikolojisinden bihaber yorumlarla bir yere varamazsınız. bu takım 2,5 seneden fazladır doğranıyor, kimseye yapılmayanlar durmaksızın galatasaray takımına yapılıyor. hem de göstere göstere yapılıyor ve bazı taraftar her maça fifa/pes yapay zekası başlayacakmış gibi reaksiyon bekliyor. bir insan grubu öğrenilmiş çaresizlik içindeyse motivasyon kaybı yaşar ve reaksiyonlarını düzeltemez hale gelir.

    biat aşağı biat yukarı diye konuşanlar, kime hizmet ettiğini görebilir belki artık. takımın başındaki şahıs türkiye gerçeklerinden habersiz, hakemlerin ve mhk'nın yapmaya çalıştıklarını anlayana kadar belki 10 hafta geçecek. bu sürede de takım rahatlıkla küme düşme hattına gelecektir. ilk ve en büyük adım fatih terim'in gönderilmesiyle başladı. bundan sonrasını işletmek çok daha kolay olacak. yapılanlar neyin intikamı bilemiyorum ama gözünüzü açmazsanız galatasaray'ın önündeki 10-15 yılını çalmak isteyenlerin işini kolaylaştırdığınızı anladığınızda çok geç olacak.

    yönetim çok acil istifa etmeli. hatta ilk hamle olarak ışıtan gün çok hızlı bir biçimde görevden el çektirilmeli ya da uzaklaştırılmalı. bu adamın galatasaraylı olduğuna beni kimse inandıramaz. muslera'yı takımdan göndereceğini sezon ortası açıklamak galatasaraylılık değildir. trojan değilseniz böyle açıklamalar yapmazsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın