resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:62
Uyruk:İspanya
  • 343
    başarılı olma şansı oldukça düşük olan galatasaray'ın yeni teknik direktörü. bu düşüncede olmamın sebebi ne taraftar, ne de fatih terim'in ardından gelmiş olması. tamamen kendisinin teknik direktörlük tarzı ile akalı. bunun en büyük göstergesi ise flamengo kariyeri. abd kariyerini kıstas olarak kabul etmemek gerek çünkü lig çok zayıf ve taraftar baskısı diye bir şey yok. flamengo ise brezilya'nın en büyük kulüplerinden ve taraftar baskısı olarak türkiye ile güney amerika çok benzer. burada flamengo taraftarlarının kendisi hakkında ki değerlendirmeleri devreye giriyor. ayriyeten kendisinin de oyun tarzını anlattığı videolar var.

    - öncelikle yıllarca guardiola'nın baş yardımcısı olarak görev yapmış olması gerçekten önemlidir. boş bir adam olmadığını gösterir ancak teknik direktörlük ile antrenörlük yapmak siyah ile beyaz kadar farklı şeylerdir.

    - flamengo taraftarlarının söylediklerine göre kendisi hücum futbolunu benimsemiş birisi. burası güzel ama yönettiği süre içerisinde takımın savunma performansı cidden berbatmış. özellikle savunma performansının gerçekten kötü olduğunu belirtip duruyorlar. takımı 26 resmi maça çıkıp 46 gol atmış ama 38 gol de yemiş.

    - taktiksel anlamda muhafazakar bir yapısı varmış. bakın burası dikkat çekici çünkü fatih terim'in sürekli eleştirildiği noktalardan biri buydu. o yüzden her maça ayrı ayrı oynama, ona göre taktik belirleme konusunda çok beklentiniz olmasın diyorlar.

    - kendisi guardiola ekolünden haliyle pas oyunu ve pozisyon oyununu benimsemiş vaziyette. özellikle geriden oyun kurma, toplu halde hücum etme üzerine kafa patlatan bir antrenör. yine fatih terim'in sürekli eleştirildiği pas futbolu, geriden oyun kurma karşımıza çıkıyor. özellikle gs kadrosunun bu oyuna hiç uygun olmadığını düşünürsek ve torrent hoca gerçekten kendi taktiğinde ısrar ederse bizi yine sıkıntılı maçlar bekliyor demektir.

    - bir eleştiride futbolcularla olan iletişimleri üzerine yapılmış. gerçekten flamengo'da futbolcularla arası kötüymüş ki yenildikleri bir maçtan sonra willian arao isimli futbolcularının kendisine sert eleştirileri var. özellikle türkiye'de oyuncu iletişiminin bu kadar önemli olduğu bir yerde endişe verici bir durum. yerli oyuncular ile arası kötü olursa işler iyice kötü olacaktır.

    - flamengo taraftarlarının kendilerine de eleştirisi var. taraftar sabırlı değildi ve pek kredi vermedi diyorlar. nitekim torrent hocanın yine flamengo kariyeri ile alakalı burada istikrar yok, biz avrupalılar böyle değiliz diye açıklamaları var. türkiye'nin bu konuda ne kadar "ileride" olduğunu anlatmama gerek yok sanıyorum. kendisi yine aynı brezilya'da karşılaştığı ortam ile karşılaşacak hatta şartlar gereği daha kötüsüne.

    bunların hepsini topladığımız zaman kesinlikle bu takım için doğru profil değil kendisi. başkan elmas inandığımız, çalıştığımız bir proje var deyip duruyordu. o kadar çalışmışlar ve her şeyi planlamışlar ki takımın nasıl bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu bilmiyorlar. torrent hocanın bu profili üstüne bir de şu an ki kaos ortamı, fatih terim sonrası gelmesi, taraftarda ki gerginlik ve sabırsızlığı eklediğimiz zaman durum daha da vahim gözüküyor. bizim bu sezon başarı kıstasımız nedir? en azından ligi ilk 4 içerisinde bitirip avrupa'da gidebileceğimiz yere kadar gitmek. elendiğimizde de rezil olmadan serüveni tamamlamak. bu kimya uyuşmazlığı artı saha dışı faktörlere rağmen olurda torrent hoca başarılı olursa çok büyük bir teknik direktörlük hikayesi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın