• 1247
    sayın terim,

    bu sezon başlangıcında alınan yeniden yapılanma kararı çerçevesinde tek dileğim bu yapılanmaya yapacağınız katkının teknik direktörlük dışında bir görev olmasıydı, bunun için çok dua ettim, sizin de bunu tercih edeceğinize inancım tamdı, bence size yakışan da o olacaktı. yaşanan kadro olumsuzluklarını göz önüne alsak bile, son 3 sezonda oynanan onca maçta güzel futbol adına iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda top oynattınız. kısır bir hedef olan minik kuşları kadıköy de yenme aramızdaki bazılarına sonsuz haz verdi, küme düşürseydiniz seslerini çıkarmazlardı. duyar gibiyim, "olsun kuşları kadıköy de yendik ya". burada abartı var tabi ama gerçek payı da yok mu?

    oysa siz kendiniz söylemiştiniz benim böyle küçük hedeflerim yok diye, ama o galibiyetler, 3 sezondur aramızdaki birçok taraftarın gözlerinizi boyadı, oynattığınız kötü futbolu unutturdu. iki sezondur sizden yönetime gelip "ben teknik direktör olarak misyonumu tamamladım, galatasaray'a farklı kademelerde katkı vermeye devam etmek istiyorum" demenizi çok bekledim, hatta bunu demeniz için dua ettim. buradaki yegane endişem işin sonunun hiç te normal gelmeyeceği idi. hatta "birilerine arkanızdan teneke çaldırtmayın" diye yorumlarım bile olmuştur.

    benden üç ay kadar büyüksünüz, futbolculuk hayatınızı, o günlerin modası uçuşan kabarık, kıvırcık saçlarınızla sahalarda olduğunuz günleri keyifle hatırlıyorum. hatta birkaç defa rahmetli babamın çalıştığı hastaneye gelip rapor alırken size rastladığım da oldu. gerek futbolcu olarak, gerekse teknik adam olarak galatasaray ve türk futboluna katkılarınızı inkar etmek büyük haksızlık olur. ama bir yaşıtınız olarak, ulaştığınız ego seviyesini tahmin etmem çok güç oldu. bu seviyenin size zarar verecek duruma geleceğini tahmin edemedim, daha doğrusu aklıma bile getirmek istemedim. ama oldu, hem size ve tabi hem de galatasaray'a zararı oldu. istediğimiz kadar haksızlık diyelim, sizin sahip olduğunuz tecrübeye karşılık yaptığınız -bazılarımıza kahramanlıkmış gibi gelen- çıkışlarınızla takımımızı o denli süre yalnız bırakma riskini nasıl göze aldınız? sonuçlarını hiç değerlendirdiniz mi? yoksa "ben yaparım sonuçları önemli değil" mi dediniz?

    varlığı da, yokluğu da sorunlu olan bir kişi olduğunuza inanıyorum. yaptıklarınız, ulaştığınız ego seviyesini haklı çıkarmaz. en azından benim bakış açımdan öyle. dünden beri gelişen hadiselerin, ortaya atılan diyalog senaryolarının hiçbirine itibar etmiyorum. kim ne demiş, nasıl demiş, ne yapmış, neden yapmış onu da sorgulamıyorum. sadece değer miydi diye soruyorum kendime. sayın fatih hocam, içinde bir sürü risk barındıran bu projeye farklı bir görevle daha fazla katkı olamaz mıydı diye soruyorum. şimdiye kadar hiç, karşınızdaki kişinin de sizin sahip olduğunuz ego seviyesine sahip olabileceğini göz önünde bulundurdunuz mu acaba?

    şunu bilmenizi isterim ki, bütün bu yazdıklarıma rağmen, sezon başladıktan sonra bu sezonu tamamlamanız gerektiğine inanıyordum. sezon içinde bir sonraki adımı planlayarak doğru kararlar alacağınızı düşünmek istiyordum, bazılarına "arkanızdan teneke çaldırmamanızı" istiyordum. yazık oldu, son gelişmeler karşısında haksızlık yapılan, sizi sevenler ve sevmeyenlerle birlikte bütün galatasaray ailesidir ve ne yazık ki siz de baş rol oyuncularından biri oldunuz.

    saygılarımla.
    ahmet levent bekdik
App Store'dan indirin Google Play'den alın