• 144
    türkiye’de tutmayacak olan sistemdir. özellikle galatasaray’ın genlerine uygun bir diziliş değildir.
    galatasaray başarılı olduğu yıllarda; target man yanında hızlı ve gizli bir oyuncu tercih ederek çiftli oynadı ve başarılı oldu.

    fatih terim bile 4-1-4-1 sistemini benimserken onyekuru’nun hızından faydalanarak çift forvet gibi algılanan bir oyun yapısıyla başarı sağladı.

    dünya futbol otoritelerine göre 4-2-3-1 sistemi daha kabul gören bir sistem olmasına rağmen türkiye’de 4-1-4-1 sistemini tercih etmemizin nedeni, istediğimiz zaman 4-1-3-2 gibi bir sisteme kolay geçebilmek ve maç içerisinde aksiyon alabilmemiz olduğunu düşünüyorum. çünkü gegenpressi çift forvetlerimizle daha baskın oynuyabiliyoruz.

    son yıllarda takımların topa sahip olma oyunundan ziyade geçiş oyununu tercih etmesinde stoperlerin top çevirmesi ve ayaklarını etkili kullanabilmesi oldukça önemli bir etken.
    dolayısıyla çift forvetle stoperlere baskı uygulamak karşı takımın oyun kurmasını engelleyecek ve hata yapmasını kolaylaştırabilecektir. 3. bölgede kazanılan toplar hızlı oyuncularla sizi sonuca götürebilecektir.
    tabi bu söylediklerim sadece süperlig için geçerli.

    tüm bu dizilişler aslında sadece kağıt üstünde konuşuluyor. sistem takımı olup, kanatlardan çizgiye inerek oynamak daha akıllıca. ancak şua aşamada pek mümkün gözükmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın