resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 189
    baskan tarafindan yeni teknik direktorumuz oldugu onaylanmis teknik adam. kendisi icin actigimiz sayfa temiz. galatasaray icin hayirlisi neyse o olsun.

    ekleme: dun burada paylasilan bir videoda sanirim new york city taraftarlarinin sourlarini cevapliyordu. orada izledim kendisini.

    buldum simdi videoyu da.

    az cok bir tanisiklik olmasi adina soylediklerini de elimden geldigince cevirdim. dunden oncesini bir kenara birakacak olursak, umarim basarili olur. iyi bir antrenor oldugu belli oluyor, umarim yonetisim kisimlarinda da basarili olur kendisi. sectigim 2-3 soruya verdigi cevaplar asagidadir.

    ilk soru: elinizdeki oyunculara uygun bir taktik mi belirlersiniz yoksa taktiginize uyacak oyuncular mi ararsiniz?

    bu soruya; "benim icin en onemli sey oyunculardir, koclar degil. kadroya adapte ederim, ancak sonraki transfer doneminde belki yeni oyuncular olarak dogru oyunu yakalamaya calismak isterim. dogru oyun, stilden kastim benim tarzimdir. ancak tabii ki elinizdeki oyunculara oyunu adapte etmek oldukca onemlidir." seklinde cevap vermis kendisi.

    ikinci soru: antrenmanlarinizda kendi oyununuzu oturtmak ile bir sonraki rakibe hazirlanmak arasindaki sure paylasimini nasil yapiyorsunuz?

    cevap; "genellikle bir sonraki rakip hakkinda bilgimiz oluyor ve bu biz koclar icin cok onemli. genellikle ilk bir ya da iki gunu defansif tarzimiz uzerine kullaniriz. eger onde basacaksaniz, ki onde basmayi severim, buna hazirlanmaniz onemlidir. ancak ornegin uzun top oynayan bir takima karsi onde basamazsiniz ya da rakibinizin oyun kurulumuna gore presinizi adapte etmeniz gerekir. ilk iki gunumuz boyle seylerle gecer. son iki gun ise oyun kurulumuna(build up) calisiriz. oyun kurulumu, bunun rakibe gore duzenlenmesi bizim adimiza oldukca onemlidir. oyun kurulumu her hafta, her takim icin ayni olamaz. mesela, pochettino takimlari genellikle onde basarlar, o zaman sizin de bu tarz oynayan bir takima karsi hazirlanmaniz gerekir. dolayisiyla boyle onde basan bir takima karsi oyun kurulumuna daha fazla zaman ayirmaniz gerekebilir ya da rakip sizin oyun kurulumunuzda adam adama savunma yaparsa ne yapacaginizi dusunmeniz gerekir. belki uzun top oynamalisiniz ve bunu bir sinyal ile yapmalisiniz. mesela ellerini havaya kaldirdiginda stoperlerin arkasina at gibi. genellikle bu sekilde ilk iki dunu defansif konulara, son iki gunu ise oyun kurulumuna, oyunu acmaya, bu rakibe karsi mesela 343 mu oynayacagimiza ya da genis oynayip kanatlari iceri mi sokacagiz gibi konulara ayiririm. ilk iki gunumuzu top onlardayken ne yapacagiz, son iki gunumuzu rakibimiz defans yaparken onlara karsi en iyi nasil oynayabiliriz diye calismaya ayiririm."

    atlayarak devam ediyorum. pep'ten teknik direktor olarak, patron olarak neler ogrendin?

    cevap; "ben pep'le calismadan once 15 yil teknik direktor olarak calistim. ben sadece pep'le beraber yardimci hocalik yaptim ve bunun sebebi de bir cok kere ifade ettigim gibi onun dunyanin en iyisi olmasi ve ondan ogrenecegim cok sey olmasiydi. yani benim icin teknik direktor olmak zor degildi, cunku uzun zamandir buna hazirdim onceki takimlarimdan da. benim icin en onemli seylerden biri oyuncularin 2-3 ay sonra beni takip etmeye, liderligimi kabullenmeye baslamalari. onlar sizin liderliginizi kabul ettiklerinde o takimda gercekten iyi isler basabileceginizi biliyorsunuz. burada new yorkta bunu basardik ve farkli turnuvalarda guzel sonuclar elde ettik. yani sorunuza donecek olursam benim icin ilk adam olmak zor degildi. kendime soruyordum "dome teknik direktor olarak calisabilir misin?" diye. sonra "evet, tekrar deneyecegim" diye dusundum. evet, bu benim icin en iyisi olacakti. yalniz calismak.. kendi tarzimda calismak.. ki pep'in tarzina cok benzerdir 10-11 yil kendisiyle calistiginiz zaman kacinilmaz olarak futbol hakkindaki fikirleriniz ve yaklasimlariniz benzer oluyor."

    https://youtu.be/Jvdxvp5ahq4?t=21
App Store'dan indirin Google Play'den alın