resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 2071
    icinde bulundugumuz 21-22 sezonunda liderken geride kalip yedigimiz puan farkinin kabaca 1/3’u hocaya, 2/3’u aleyhimize verilen bariz hakem kararlarina yazar. o yuzden taraftar terim nefretiyle yangini yanlis yerde cikariyor olabilir ama kendisi veya yonetimindekiler de bu yangina korukle gitmislerdir. rahmetli mustafa cengiz de federasyonun iyi niyetli oldugunu dusunuyordu, o gun de bu dusuncesinde haksizdi bugun de haksiz gordugumuz uzere. burak elmas ise disaridan bir unsur olarak mustafa cengiz’i en agir tondan bu konuda elestiriyordu, attigi twitleriyle sabit bu durum. geldigimiz noktada cengiz’in gondermek istemesi gibi o da hocayi gonderme yolunu secti. daha kolay cunku bu yol digerinden. turkiyenin en buyuk kulubunu yonetmenin agirligini kavrayamayanlarca yonetiliyor bu kulup cok uzun suredir. buna kismen unal aysal karsi durdu, o da kerametin kendi yoneticiliginde oldugu sanrisina kapilip once hocayi, sonrasinda daha vahim sekilde ilk yola ciktigi yonetim kurulunu degistirdi. sonrasini biliyoruz hepimiz.

    duzen belli, iplerin kimin elinde oldugu belli, buna bir cozumun yoksa aday olmayacaksiniz arkadasim bu kadar basit bu is ya. bu konuda aksiyon almiyor diye elestiren ben bile farkindayim kolay birsey olmadiginin. fakat ben siradan bir taraftarim. hergunum bilmemne holdingin sahipleriyle, siyasilerle gecmiyor. kafaniza silah mi dayiyorlar anlamadim ki kendinizde boyle bir adaylik mecburiyeti hissediyorsunuz. kulup 1 aday bulamaz, 2 aday bulamaz ama 3.ye bu sorunlari cozebilecek baskani illa ki bulur, galatasaray yerde kalmaz merak etmeyin. maalesef ki galatasaray muzesi harici konularda uzun suredir turkiyenin en buyuk daha dogrusu “agir” kulubu degil.

    tek tek sayalim mesela, ne olacak simdi?
    -aleyhimize bariz hatalar yapan hakemin her hafta mac alarak odullendirilmesi bitecek mi?
    -lehimize kirk yilda bir sembol bir hata yapan hakemin aylardir mac alamama cezasi bitecek mi?
    -tam bir rakamda mutabik kalmak insanin dogasi geregi zor olsa da, hakkimiz olmasina ragmen hakemlerce elimizden alinan 10-15 lig puani geri mi verilecek?
    -fatih terim’in ceza almayi hak ettigi davranislar yaptigi ortamda, rakip futbolcuya fiziki mudahalede bulunan teknik direktorun cezayi birak neredeyse odul alma durumu son mu bulacak?
    -fatih terim’in ceza almayi hak ettigi davranislar yaptigi ortamda, yedek kulubesinde hakeme ana baci sovdugu kameralarca sabit olan teknik direktorun cezayi birak neredeyse odul alma durumu son mu bulacak?
    -silahim olsa hakemi vururdum diyenlerin birkac gun hak mahrumiyetiyle cezayi birak neredeyse odul alma durumu son mu bulacak?
    -17 kulubun imzasi olmadigi halde sirf guc gosterisiyle “sen sus” diyerek imzasi varmis gibi senin aleyhinde bildiriler yazilmasi devri bitti mi?
    -yurt icinde futbolcu transfer etmek istediginde araya daima yukaridan birilerinin girerek sana fiyat arttirmaktan ote oyuncuyu baskiyla baska kulube goturmeleri son mu buldu?

    bunlarin yasandigi ortamda bu mecrada da dis gucler geyigiyle hakkimizin gasp edilmesiyle dalga gecildi. tekrar etmekte fayda var, galatasarayin puani caliniyor argumanina galatasaray sozluk’te dalga gecildi. niye dalga gecildi? galatasaray’in menfaatleri once geldigi icinmis. sorsan ayni kisiler sosyal hayatlarinda haksizliga karsi duran, sistemin kendilerine karsi yaptigi acimasizliklari onem siralamasinda en tepeye koyan kisiler. cok zor degildi halbuki, terim basliginda yaptigi hatalari soylerken, federasyon konusunda alinan puanlarimiza tepki gostermek. is isten gecti artik. burak elmas veya yonetimi duzene boyun egerek terim’i verdi, elimizde bahsettigim haksizliklara yonelikse hicbirsey yok.

    her yeni gelen yonetici de bu duzene su tasimaya, kendi degirmenini dondurmeye geliyor. yazin goreve geldiginde ogulcan konusu, rize uzerinden bize santaj yapilmasi vs gayet guzel kamuoyu olusturuyorlardi, sonrasinda ne olduysa nihat ozdemir ile kasim 2021’de yapilan toplantidan sonra oldu. derin bir sessizlige burundu elmas. son tuy dikme de, hakemlere ligin ikinci yarisi icin basarilar dilenen 2022 ocak ayinin ilk haftasindaki aciklama ile geldi. kendisi hakkinda goreve gelmesi once karaladigim goruslerim orada duruyor. twitterdan muhalefet yapilabiliyor ama* twitterdan baskanlik yapilmiyor. yapilirsa da bu kadar oluyor. yemisim fatih’i de terim’i de, bu kulubun yoneticilerinin onceligi galatasarayin hakkinin yenmesini onlemektir. yoksa taraftar istiyor ahmet’i al, alirsin. istiyor ahmet’i gonder, gonderirsin. bu isim kulup efsanesi de olsa yaparsin ki 10 ocak 2022’de bir defa daha sahit oldugumuz uzere yapiliyor da. benzer nitelikte bir kolay islem daha var, istifa istifa istifa. kulubun hakkini layikiyla koruyacak kisiler bu goreve gelene kadar bu kisir donguye devam edeceksek edelim. baska cozum yok. bugun kafayi terim’e takan duzenin yarin baska bir isme takmayacaginin garantisi yok cunku. cozum o yuzden yoruma kapali olacak sekilde “tek”. istifa.

    edit: tire ile yazdigim sorulara ekleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın