• 242
    herhangi bir teknik direktöre, ondan habersiz olarak yardımcı aramak mobbingin kralıdır. isimden bağımsız olarak bu bir gerçektir. bugün fatih terim'e de yapılsa bu mobbingtir, pep guardiola'ya da yapılsa mobbingtir, igor tudor'a da yapılsa mobbingtir.

    fatih terim'in mevcut yardımcılarının takım üzerinde herhangi bir etkilerinin olduğunu ise düşünmüyorum. ancak bunun onların iyi olmaları veya kötü olmalarıyla alakası yok. fatih terim yardımcılarını kendisinin hatalarını söyleyemeyecek, takım için yeni şeyler ortaya koymaya cesaret edemeyecek kişilerden oluşturuyor. yardımcıları, ondan bir şeyler öğrenecek hiçbir şey bilmeyen kişiler olarak görüyor. belki selçuk inan veya necati ateş takımın gidişatı için bir çözüm yolu düşünmüşlerdir ama bunu söyleyemezler. çünkü ağızlarının ortasına şamarı yerler. belki de zaten çözüm üretemiyorlardır da bunu bilmemiz imkansız.

    bu yardımcılara ben kızmıyorum o yüzden. asıl sıkıntı bu yardımcıları seçen ve bu etkisiz görev tanımını onlara verende. yardımcıları eleştirmek işin kolayına kaçmak, hocayı değiştirmeden yardımcılarını değiştirmeye çalışmak ise mobbing.
App Store'dan indirin Google Play'den alın