resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1577
    çok doğru bir şekilde kiralanmış, adana demirspor'un italyan hoca getirmesiyle de kiralanmasının gerçekten anlamı olmuş oyunucumuz.

    özellikle medyada sürekli niye kiralandığı ile alakalı eleştirel yazılar yazılıyor. sanki dünyada oyuncu kiralayan tek takım biziz ve tek hoca fatih terim gibi algılar oluşturuluyor. aslında olması gereken tam olarak bu. özellikle türkiye gibi alt yapıların bir işe yaramadığı ülkelerde bu oyuncuların gelişimini bir şekilde tamamlaması için bir yerlerde oynaması, doğru yerlerde çok önemli. tabi bu doğru yer türkiye'de gerçekten çok az. umarım doğru yer oluşturma anlamında atacağımızı söylediğimiz projeler yalan olmaz.

    e o bir yer niye biz değiliz diye düşünebilirsiniz ama bu düşünce biraz gerçeklerden uzak bir düşünce.

    peki niye böyle. büyük takımlarda özellikle takım oturmamışken, kadronun en önemli yerlerinde eksiklik varken genç oyuncu kazanmak çok zordur. saha içinde senin hatalarının tolere edilmesi gerekiyor ki hataların göze çarpmasın. hem büyük takım hem de kazanmak zorunda olan büyük takım olduğunda stres daha da artıyor.

    mesela adana demirspor'da ve sivasspor ile oynamak arasında fark ne? eğer adana demirspor'da oynuyorsanız rakibin stoperiyle ya da sadece bekiyle 1 e 1 kalıp pozisyon üretebilirsiniz. şut esnasında yanınızda çok fazla kişi olmaz ve rahat şut çekersiniz. emre kılınç bize gelince ayağındaki kasları ve lifleri ameliyatla aldırmadı. sadece o şutu atacak zaman ve imkanlar daha kısıtlı. yunus'da da aynı kısıt olacak ve muhtemelen aldığı toplarda kendisini göstermek için ekstra iş yapmaya çalışıp başarısız olacaktı. bu da psikolojik olarak oyuncuyu düşürecekti.

    oyuncular hakkında yorum yaparken psikoloji işini her zaman arkaya atıp, sanki onlar robotmuş gibi hareket ediyoruz. bizim gibi tam gelişmeyen takımlarda da işte biraz daha oturaklı oyuncu oynatmanın sebebi bu. sofian top kaybedip gol yersek en fazla 1 maç sonra yine aynı oyuncu olur. hadi olmadı diyelim bir zararımız olmaz. fakat yunus gibi genç oyuncularımız bunu 2-3 maç yaparsa kariyerleri aşağıya doğru iner.

    2020-2021 sezonunda ali yavuz kol 2 maç oynadıktan sonra kimse niye oynamıyor diye yangın yapmadı, şuan gittiği ptt takımında oynayamıyor diye yangın yapmıyor. bu çocuğa özellikle sosyal medyada diagne'den iyisin, şundan iyisin bundan iyisin diyen bizler zarar vermiş olabilir miyiz acaba?

    çok konuyu dağıtmadan yunus akgün devam edelim. yunus zaten geçen sene de kiralıktı niye bu sene kalmadı diye düşünebilirsiniz ama yunus geçen sene adana demirspor'da samet aybaba ile çok fazla süre almadı. yani şöyle, genç bir oyuncu için iyi süreler aldı fakat süper ligin büyük takımlarında sürekli oynayacak kadar süre almadı. çoğu maçta da yedekti zaten. hatta istatistiklere bakıldığında 90 dakikayı tamamladığı 2 maç olduğu son 8 maç en fazla 45 dakika oynadığını ortalamasının 32-33 dakika olduğunu bütün sezon boyunca 5 gol attığı ve bu gollerin 2 sinin paf takımıyla oynayan eskişehirspor'a attığını görürüz. bu istatistikler ptt 1. lig'de oynayan ve takımını sürükleyen yıldız oyuncu istatistikleri değil. aynı ligde , ligin en kötü takımlarından biri olan eskişehirspor'da kanat oynayan sekidika bir sezon 13 maçta 6 gol bir sezon 16 maçta 8 gol 2 asist yapmıştı.

    yunus akgün kötü oyuncuydu demiyorum kimse yanlış anlamasın, sadece demek istediğim şey şu, tam olarak hazır değildi. 2021-2022 sezonu başlangıcında bizde oynadığı maçlarda da bu hazır olmayan görüntüsünü sergiledi.

    peki ne değişti. öncelikle kiraya gittiği takımdaki hoca değişti. eğer adana demirspor'da montella değil de samet aybaba devam etse, muhtemelen yabancı mevzusu yüzünden kalede ferhat'ı oynatıp ilerde yunus yerine hızlı oyuncularını değerlendirecekti. yunus'da aslında kimsenin umurunda olmayacaktı. şanslıyız ki takımları hoca değiştirdi. bu hoca değişimiyle beraber yaptığımız hamle önem kazandı ve aslında ne kadar doğru karar verdiğimiz ortaya çıktı.

    ben şuan muhammed gümüşkaya'nın psikolojisi ve enerjisinin sene başına göre çok daha geride olduğunu düşünüyorum. bu saatten sonra kiralanırsa da oyuncunun yine psikolojik olarak eksiye gideceğini düşünüyorum.

    kendisinden yıllardır beklenen oyunu bize yavaş yavaş göstermeye başlayan ve umarım önümüzdeki yıllarda as oyuncumuz olacak seviyeye gelecek oyuncumuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın