• 90
    https://twitter.com/...134880785129482?s=20

    6 ocak 2022 tarihinde ekte bulunan linkteki tweeti atarak galatasaray futbol takımının 2021-2022 sezonunda yapmış olduğu yapılanmaya taş atan kepçe operatörü.

    tweeti açamayanlar için.
    --- alıntı ---
    ersin destanoğlu 20 yaşında
    serdar saatcı 18 yaşında
    can bozdoğan 20 yaşında
    rıdvan yılmaz 20 yaşında
    güven yalçın 22 yaşında
    emirhan ilkhan 17

    öyle başkaları gibi 25m€ bonservis verip gençleşmedik. sıfır bonservis bedeli ile gençlik ateşini yaktık. tebrikler bizim çocuklar

    --- alıntı ---

    normalde bu şahsın dedikleri çok fazla önemsenmese de oluşturduğu algıların önemli ve planlı olduğunu düşünüyorum. dost meclisinde bir arkadaş 2020-2021 sezonunda beşiktaş'ın şampiyon olmasında sergen yalçın'dan daha fazla payı var demişti. önce güldüm, sonra düşününce aslında haklı olduğunu anladım.

    şimdi attığı tweet ile alakalı çıkarımlarımızı yapalım. 7 aralık 2022 tarihi itibariyle galatasaray futbol takımı gibi fenerbahçe ve beşiktaş takımlarının da ligde şansı hemen hemen kalmamıştır. peki gelecek için yapılması gereken hamle ne? tabii ki rakiplerin sana göre daha doğru yaptığı işlere çamur atmak.

    işin daha da garip kısmı bu tip söylemlerin peş peşe gelmesi. galatasaray sözlükte takımların 30-32 kişilik kadrolarına bakılarak aslında genç değiliz denilmesi, bunun üzerine 6 ocak 2022 tarihinde ekşi sözlük debe listesinde bu konuda yazılanın en beğenilen olması ve kepçe operatörünün bu tweeti atması bana hiç masum gelmiyor.

    mesela beşiktaş'ın 2021-2022 sezonunda son çıktığı şampiyonlar ligi ilk 11. ersin- necip-welinton-montero- umut- mehmet- josef- can- kenan- larin- batshuayi. bu maçta beşiktaş'ın tek derdi fark yememekti. aynı sezonda oynanan diğer maçlara baktığımızda da aynı oyuncuları görebiliriz. hatta pjanic- atiba- alex gibi oyuncuların da çok sık oynadığını görebilirsiniz.

    aynı şekilde bizim 2021-2022 sezonunda oynadığımız avrupa maçlarına baktığımızda berkan- nellson- marcao- morutan-cica- kerem- momo ve halil gibi oyuncuların hemen hemen bütün maçlarda oynadığını görebilirsiniz. hiç oynamıyor denilen morutan bile bu sezon içerisinde oynanan avrupa eleme maçlarını hesaba katmazsak ki bu maçlarda oynayamıyordu, takımda en fazla süre alan 10. oyuncu. bu listede boey'in olmama sebebi de sakatlık geçirmesi. bu ekibin en yaşlısı 25 yaşındaki marcao. beşiktaş'ın ilk 11 sürekli oynayan en genç oyuncu ise kaleciyi saymazsak 26 yaşındaki larin.

    yani 32 kişilik kadrolara bakılıp aslında galatasaray böyle bir proje sunmadı, paraları çöpe attı, başarısızlığı kılıf bulmak istiyor gibi söylemler bu projeden korkanların ve bu projeyi yarıda bırakmamızı temenni edenlerin karalama kampanyası.

    biz veya başkası, eğer önümüzdeki yıllarda takımının yaşamasını istiyorsa bu tarz projelere girmek zorunda. bakın bu bizler için artık seçenek değil, zorunluluk. bu zorunluluk hali de anlık başarılardan çok daha önemli. bunu yapabilen takım, sabredebilen taraftar geleceğin sahibi olacak.

    sosyal medya bulunan kişileri iyi takip etmeli kime düşmanlarsa o konuya sarılmalıyız. bizim için referans onlar olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın