• 27
    şu anda yine yeni yeniden gündeme gelmesi gereken konu. çünkü çıkan isimlere bakıldığında yine yanlışlar yapılacak gibi. örneğin hocanın dennis man'ı çok istemesi. bizim dennis man'a ihtiyacımız olduğunu söylemek "ben kadro planlaması falan anlamam" demekle aynı şey çünkü. neden böyle düşündüğümü açayım. dennis mansol ayaklı sağ kanat oyuncusu. yani asıl mevkisi sağ kanat iken yan mevki olarak forvet arkası ve forvet oynayabiliyor (transfermarkt'a göre). bizim bu oyuncuyu sağ kanat olarak düşündüğümüzü varsayalım. hali hazırda sağ kanat oynayabilecek isimler:

    morutan
    feghouli
    barış alper
    emre kılınç
    oğulcan

    şu anda kadroda 4 tane sağ kanat oynayabilecek isim var. ve bunun yanında kiraya verdiğin ve şu an ligin en formda oyuncularından biri olan yunus akgün'de sezon sonunda kadroya katılacak. buna ek olarak seneye kadrodan 1 adet altyapından yetişmiş 23 yaş altı bir oyuncu oynatma zorunluluğun olacak. buna en yakın isim de yine yunus'tan başkası değil. şimdi bir de bu bölgeye en az 3 yıl sözleşme bağlayacağımız dennis man'ın konuşulması demek kadro planlamasına aykırı hareket etmek demektir. yabancı kuralının oluşu da cabası.

    peki yapılması gereken ne ? bu bölgede yüksek maaş alan feghouli'den çıkılmalı, süre verilmesi düşünülmüyorsa barış alper de kiralanmalı. galatasaray'da şu anda aciliyet olan bölge ise orta saha. gedson transferi şart oğlu şart. yine bana göre kiralık verdiğimiz kalecilerden biri de takıma katılmalı tekrardan. şimdi irfan can'ı alsan kaleci olarak. seneye yine kaleci rotasyonun şöyle bir şişkinliğe ulaşacak:

    muslera
    okan koçuk
    irfan can eğribayat
    batuhan ahmet şen

    4 iyi kaleci ve bunların 3'ünün potansiyeli var. onun için en mantıklı hamle ya 6 aylığına doğan'ın kiralanması ya da kiralık verdiğimiz iki kaleciden birini takıma kazandırmak olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın