• 29
    çocukluğum adana'da geçti sonraları okul, hem okuyup hem çalışma ardına iş güç nedeniyle gezmediğim şehir kalmadı gibi ama futbol ile bu kadar içli dışlı çok az yer gördüm.

    sokaklar haricinde mahalede bulunan üç tane okulun bahçesi ve iki tane saha sürekli doluydu (özen sahası diye geçerdi devasa toprak saha şimdi yerinde bir özel hastane var, diğeri de tcdd'nin sahası sanırsın askeri arazi tellerle çevriliydi tabii o teller engel olamıyordu...)

    altyapı anlamında efsane ise güntekin onay'ın babası rahmetli gündüz tekin onay. o yıllar seçmelere katılan her çocuğun dilinde "gündüz baba seçmelere gelip izleyecekmiş" dolanırdı ki gerçekten mahalle aralarında yapılan seçmelerde bile görünmüşlüğü var. nerden biliyorsunuz dersen benimde katıldığım bir seçmede görmüştüm.

    özetle 80'li yılların sonu ve 90'lı yıllarda geçen çocukluğumdan aklımda kalan en belirgin hatıra (adana sıcağında) yalın ayak asfaltın üzerinde sadece bir şort ile top oynayan çocuklardır.

    galatasaray ile ilişkisi ise fatih terim ile ilgili olması muhtemel ama gerçekten benim arkadaş çevremde (ki baya genişti) ya bir adana takımı tutuluyordu ya da galatasaray.
    güzel şehirdi... şimdilerde işi bahane edip ayda bir kere gidiyorum ama o eski tadı yok ya da ben yaşlandım bana öyle geliyor : )
App Store'dan indirin Google Play'den alın