• 109
    2021 ama covid dolayısıyla 2022 olanından ümitli olduğum kupa. tabi yine etiyopya zimbabve maçı 500 kişiye oynanacaktır ama bir ara avrupa'nın höyt çekmesiyle nijerya kamerun fildişi gibi takımlar da ikinci, üçüncü takımlarıyla katılıyordu. drogba'lı eto'o'lu kupalar da eskiden aslında hiçbir zaman karnaval havasında geçmemişti ama ne bileyim. bu sefer güzel olacak gibi geliyor.

    bu kupanın tek handikapı, avrupa futboluna kısa süreli de olsa sekte vurması. hani sebastian haller dedi ya, "avrupa şampiyonasına giden oyunculara takımında kal, gitme" diyor musunuz minvalinde bir şeyler. tamam haklı ama avrupa şampiyonaları ligler bittiğinde, millet ununu eleyip eleğini astığında yapılıyor.

    şimdi haller de haklı avrupa takımları da. haller'in bonservisine sahip olan kulüp de eşek yüküyle o oyuncuya para yüklediği için veya afrika kupasına giden oyuncu, rotasyonda önemli bir role sahip olduğu için oyuncunun oraya gitmesine burun kıvırıyor.

    neyse, bu sefer yine takımlar çok iddialı. ev sahibi, yılların afrika abisi kamerun bile sönük kalıyor bazı takımların kadrolarına bakınca. senegal, cezayir, fas, tunus, fildişi, nijerya, mısır, gana hatta mali bile yer yer güçlü kadrolarla gelecek.

    az sakatlık, çok eğlence ve iyi futbol dolu bir turnuva izleriz umarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın