• 5738
    açılın, bu futbol takımı üzerinden futbolcu değerlendirmeleriyle ilgili analiz yapmaya geldim.

    şimdi herkesin söylediği, rıdvan vb yorumcuların tv'de, fenerbahçe taraftarının çeşitli platformlarda dillendirdiği hatta sözlüğümüzde de sık sık gördüğüm bir inanış var. nedir bu? fenerbahçe kadrosu iyiymiş(!)

    ne bileyim altay uğurcan'dan iyiymiş, serdar en iyi türk stopermiş, osayi,ferdi wonderkidmiş, kim-slazai tandemi zaten 100 milyondan aşağı etmiyor, mesut-irfan-pelkas uzay adamlar, gustavo geçen seneye kadar gelmiş geçmiş en iyi 6 numaraydı, valencia ligin en iyi santraforu falan filan. bunların bazıları abartılıdır bazılar doğrudur hepsini tek tek incelemek istemiyorum. sadece şunu anlamadım bu kadro madem böyle kusursuz neden şuan ki sıralamasında? ya da neden fb bu sene orta şekerli bir avrupa grubunda tarihinde ilk kez gruptan çıkamama başarısızlığı gösterdi? ben size söyleyeyim. fenerbahçe kadrosu hiç öyle sanıldığı kadar iyi falan değil.

    ama üzücü olan şu maalesef galatasaray kadrosu da iyi değil. osayi'dir, slazai'dir, cicaldau'dur morutan'dır. bunlar futbolcu. bu kadar. bakın bir açıdan yanlış anlaşılmak istemiyorum. saydığım isimlerin hepsi aynı kalitede ya da hepsi aynı bonservisi ederler demiyorum. bunların hiçbiri öyle çok iyi futbolcu değil diyorum. evet farkındayım kimse fenerbahçe, galatasaray futbolcularına sneijder, carlos mertebesinde yıldız demiyor. ancak bu adamlar yıldız olmamakla birlikte çok iyi futbolcu da değiller. kimdir çok iyi futbolcu? ghezzal çok iyi futbolcu bence. josef çok iyi futbolcu. kim min jea, marcao çok iyi futbolcu. nwakaeme çok iyi futbolcu. kerem de sanırım baya iyi bir futbolcu artık. bunlar öznel değerlendirmeler, tek tek isimlere indirgeyerek bu iyi bu kötü demekten ziyade cicaldau, halil dervişoğlu, ferdi, gibi futbolcuların 1-2 özellik sergilemesi ile ''ooooooo çok iyi futbolcu'' denmesi beni üzüyor. herkes yıllardır her takımı takip ediyor bu ligde ve dünyada, ama tekrar görmek isteyenler olursa exxen geçen hafta galatasaray'ın 2012-2013 fenerbahçe'nin de 2007-2008 sezonundaki şampiyonlar ligi serüvenlerini paylaştı. sadece o özetlerden bile iyi futbolcu izlenebilir. bakın yıldız demiyorum drogba, alex falan büyülüyor zaten. sadece bu özetlerde bile selçuk inan, aurelio falan bağırıyor ben iyi futbolcuyum diye. işte onlar iyi futbolcu. rosier misal, adam çalım yemiyor kolay kolay, tüm maç oyunun içinde, gidiyor geliyor. iyi futbolcu işte. bizim yedlin 90dk sol açıklara kaleye kadar eskortluk ediyor. kötü futbolcu dediğin için ofsayt yiyorsun burada.

    biz avrupa'da başarılı olduk bu sezon, neden? muslera-marcao-nelsson iyi futbolcu. iyi defans yaparak, iyi futbolcu olan kerem'in de katkılarıyla gruptan çıktık. e hücumda neredeyse başka iyi futbolcumuz yok, feghouli var o da yaşı nedeniyle bitti, ligde de 10.yuz işte. vallahi hiçbir şey tesadüf değil.

    ne anlatıyorum ben tek tek isim saymak istemiyorum diyip tekrar tekrar sayarak? şunu anlatıyorum: türk futbolunda ekonomik sebeplerden kalite yıllara yayılmış şekilde düşecekti, düşüyor, seyirci bu düşüşe nasıl başlar başlamaz uyum sağlayarak vasat topçuların alayını beğenir oldu ben anlamadım. ne anlatacağımı da bilemedim... hakikaten, iyi futbolcu az kaldı. çok az...
App Store'dan indirin Google Play'den alın