• 2
    covid/omicron gölgesinde yarısını tamamladığımız sezonda, ligimiz ağızlarda kekremsi bir tad ile de olsa kızışmaya başlıyor. 2,5 yıldır dünyayı saran bu salgının, ligimiz için önemli bir artısı var ki daha sosyal insanlar olmamızı ve yeni çevreler edinmemizi sağladı. zira ligimizdeki birçok player'ımız, mesleği basketbolcu olduğunu yeni keşfettiğimiz oyuncular ile tanıştı, ne güzel...

    10 hafta itibariyle güncel sıralama şu şekilde:

    https://gss.gs/Gsj.png lig sıralamasından gidelim:

    - in god we trust (a.k.a bratisko) yaptığı takaslar ile birlikte ligi domine edecek bir kadro oluşturdu. ligin geri kalanında kendisiyle karşılaşacak takımlar jokic - davis - gobert üçlüsünü karşısına almak zorunda. gerçi benden davis'i aldıktan hemen sonra sakatlığı patlak verdi ancak jokic ve gobert hem rank'te üst sıralarda hem de covid olmuyorlar. bu durumun aşıdan, temizlik-maske-mesafeden çok takım adıyla ilişkisi olduğunu düşünüyoruz.

    - kgt (a.k.a fabricius) ise takas yapmadan ligi domine edenlerden.... sayı ve yüzdeli istatistiklerde oldukça iyi. sağlıklı bir karl anthony towns liderliğinde yürüyeduruyorlar. ligin ilk haftası fa'den aldığı desmond bane ve draftın son sıralarından aldığı boby portis ise aşırı kıskandığım hamleler.

    - kolsuzlar çetesi (a.k.a the raggedy doctor) draftın 40. sırasından lebron alarak zaten üst sıralara oynayacağının izlenimini vermişti. takımına pasa dayalı bir top oynatıyor, ligde asist kategorisini henüz kimseye vermedi ancak geçtiğimiz günlerde sezonu kapatan, sezon sürprizlerinden, rick rubio olmadan bundan sonraki haftaları nasıl geçecek bilemiyoruz.

    - huxley dnp cd's (a.k.a. jeanhuxley) sezon içerisinde birden çok sakatlıkla üst sıralara oynamaya alışık bir arkadaşımız. nasıl oluyor bilemiyorum altan modunda takip ediyoruz kendisini. sezon draftı öncesi "kadroma kesin alacağım" dediğim paul george, myles turner ve anthony edwards gibi isimler bu kadroda ve harika performans veriyor. draftın 118. sırasından aldığı mo bamba ise en beğendiğim picki.

    - mekteb-i nba (a.k.a on numara bes yildiz) ilk sıradan doncic çekse de kendisinin müzmin sakatlığı sebebiyle 40'lık delikanlı chris paul önderliğinde yürüyeduruyor. kendisiyle sezon içerisinde sürekli takas için karşılıklı görüşmeler yaptık ancak müzakereler tamamına eremedi. öte yandan bir başka takımdan aldığı jonas valencunias ile gücüne güç kattı. doncic'e ise 2 hafta sonra acil şifalar diliyorum.

    - mahmuzlar(a.k.a rustincohle) ligde istikrarsız gitse de yendiği zaman 7-2, yenildiği zaman ise 5-4 yenildiği için ligin üst sıralarına kapak attı. sezona ilk sıradan draft ederek başlamıştı lakin jokic'i bozdurarak bu sene 96 jordan performansı veren demar derozan, geçen sene yılın çaylağı olan lamelo ball ve bu sene muhtemel yılın çaylağı evan mobley gibi önemli isimleri kadrosuna kattı. bu satırları yazarken kendisiyle eşleşme halindeyiz ve oldukça yakın geçiyor.

    - ozan's unreal team(a.k.a huznusenlendirici) ligimize bu sene yeni katılan arkadaşımız çeşitli trash talk'lar beraberinde lige hızlı ve formda bir giriş yaptı. şef curry eşliğinde ft, 3 sayı ve asist gibi kategorilerde oldukça üstün. yalnız fg ve reb istatistiklerinde henüz kategori alamadı. bu anlamda enteresan bir kadro yapısı var. şu sıralar covid ve değişik sakatlıklardan kadroda fazla sayıda out oyuncu var. geçmiş olsun...

    - atlarla hawks(a.k.a mertinsani) lige iyi bir giriş yapamasa da ilk sıralardan aldığı harden ve shai' ın form yakalaması ve elbette milli gururumuz alperen'in kısa sürelerde oldukça iyi istatistikleriyle son haftalarda iyi bir çıkış yakaladı. draftın son sıralarından seçtiği dennis schroder de müthiş katkı verdi. alperen'in takıma getirdiği sempatiyi ise takaslarda sunduğu aşırı unfair istekleriyle nötrlüyor şu ana kadar.

    - cimbomluyuz biz (a.k.a cimbomluyuz biz) geçen senenin şampiyonu bu sene lige iyi bir giriş yapsa da art arda gelen sakatlıklar ile seri mağlubiyet yaşadığı bir seriye girmişti tekrardan toparlamaya çalışıyor. draftta orta sıralardan aldığı ben simmons'ın uygunsuz davranışları kendisini oldukça pişman etmiştir sanıyorum. ligde hem birbiriyle hem de genel olarak en çok takas yapan ikiliyiz. aldığı oyunculardan ne kadar memnun bu konuyu ileride işleyeceğiz...

    - aslanaga(a.k.a aslanaga) kevin durant'in kafasını basketbola verdiği bir senede sakatlıklar biraz belini bükse de yaptığı takaslar ve aynı geçen sene gibi fa'den çektiği formda oyuncular (patty mills, jalen brunson, franz wagner gibi) ile takımı rayına oturttu. bu çocukta da bu var işte, fa'den seçim konusunda bir marka!

    - culiacan hermanos(a.k.a lebowski) draft sonrası daha üst sıralarda olmasını beklediğim bir takımdı. giannis, morant, jackson, westbrook gibi kümülatif istatistik getirisi yüksek isimlerin yanında son sıralardan çekilen cole anthony, kelly oubre jr'da oldukça sağlam katkı veriyor ama takım buralara kadar düşmüş. irdelenmesi gerek...

    - winsanity (a.k.a cimbom1905 ) şapkadan çıkan tavşan sayısının çok olduğu bir takım. barnes, herro, hart gibi oldukça iyi seçilmiş orta sıra pickleri mevcut. ancak ilk sıra seçimlerinden beklediği katkıyı alamadı bu sene. her oyuncu gibi burayı da uzun süreli sakatlıklar vurdu (jerami grant ve jalen suggs).ancak arkadaşımız iki senedir bu konuda ciddi sorunlar çeken bir player. bu sakatlığa bağlı inziva döneminde veya önümüzdeki senelerde takımını aşağıda bulunan merkezlere ufak bir seyahate çıkarabilir:

    https://www.rehbername.com/...olunun-darussifalari

    - yozgat mathematicians (a.k.a gsman) drafttan kyrie irving çekerek sezonun nasıl geçeceği hakkında bir ön izlenim verdi aslında ama uzun süredir beklediği haber kendisine lig ortasında ulaştı:

    https://twitter.com/...993746380275717?s=20

    kendisi sürekli olarak tanking yaptığı iddiasını ortaya atıyor ve oyuncularını "yozgatta yaşamak istemiyorlar" gibi bir sosyokültürel neden ile itham ediyor. ancak kyrie'nin dönüşüyle lige enteresan bir hava ve renk katabilir.

    - ocg's ballers (a.k.a. ocgunsson) mod'umuz iyi bir draft ve başlangıca rağmen oyunu nedensiz yere saldı. öyle ki geçtiğimiz hafta "şakkadanak necmettin" gibi çil yavrusu misali dağıttı oyuncularını. buradan kendisine lige gereken önemi vermesini sadece avrupa ligi'yle işin çözülemeyeceğini hatırlatmamız gerekiyor.

    - damn time (a.k.a cubitt) ile bendeniz sezon başı oldukça başarılı geçirdiğimi sandığım draftta, zion ve warren'ın hatalı sağlık raporları ve yanlış dönüş tahminleri ile ilk vurgunu yedik. ilk sıra pickimiz vucevic'in sokak basketbolcusu taklitlerine maruz kaldık. bunlar yetmedi sezon içerisinde pazar gününe kadar dengede götürdüğümüz eşleşmelerde, son gün son dk'larda farklı mağlubiyetler aldık. bir takım takaslar sonrası takımdaki toksik ortamı nihayet temizledik ve işbu takımımızdan giden oyuncular ise sıcak yuvasındaki ortamı özlediler ve kendilerini deliye vurdular: takaslandıktan sonra joe harris, jerami grant, anthony davis(uzun süre out), vucevic(10 gün covid protokol), gelip giden randle(covid) ve rj barett(çeşitli sakatlıklar). kalan sağlar ile sezonun kalanında play-off adaylarına rahatsızlık vermeye çalışacağız.

    - 4/5 bileyzırs (a.k.a juan kaan kural) turnover kategorisini kimseye bırakmadığını görüyorum onun dışında maalesef takımını nadasa yatırmış durumda.

    yeni yıla girmek üzereyken tamamladığım bu entry'i ise başta ligimizin ve sözlüğümüzün değerli üyelerine sağlık ve mutluluk dolu bir 2022 yılı dileyerek bitiriyorum! basketbolla kalın!

    takip edebileceğiniz açık lig linki: https://basketball.fantasysports.yahoo.com/...&activity=league
App Store'dan indirin Google Play'den alın