• 15072
    bu sözlükte en çok konuşmayı sevdiğim kişiler ak ve karayı seçmemiş olanlar.
    fatih terim örneğini alırsak; bir grup var sürekli eleştiriyor. sürekli aynı şeyi yazıyor. hiçbir şekilde övgü yok. takımda olan belli ilermeler görülmüyor, sadece geri gidişler görülüyor (ayrı konu son 1 ay ben sadece geri gidiş görüyorum ama öncesinde kazanamasak da gelişme var diyorduk). bir futbolcu kötü oynasın başlığı altında bitiliyor.

    bir grup var, sürekli savunuyor. sürekli eleştirilere cevap olarak girdi giriyor. hiçbir şekilde eleştiri yok. öyle bir durum ki hoca hata yapmaz, hoca mükemmel. futbolcular hep hoca ile ileri gidiyor, gerileme yok. varsa yoksa hakem/bitiricilik vs.

    bir de bunun yanında belli grup var. ışte bu grup en güzeli. bunlara ilk aklıma gelen örnekler; gurrpegi, turuncusakal, haz etmem rapidden v2, verywisemove, arka direk capone, 4staredgala, kupa beyi ve şimdi hemen aklıma gelmeyenler. bu kişilerden bazıları ile fikirlerimizi rahatça konuşuyoruz, ben yanlış anlıyorsam onlar düzeltiyor ya da agree to disagree diyoruz.

    neyse, sözü bağlarsak; vallaha sürekli birbirimize nick altına yazarak ya da başlıklara cevap yazar gibi yazarak laf sokmaya gerek yok. daha kimsenin başlığına (pilot olmayı gerektirecek bir şey değilse) yazmadım. her yazara mesaj attım. bazıları ile harbiden olmayacaktı, engelleyelim birbirimizi gerek yok ne düşündüğümüzü görmeye dedim(fikirsel ayrışma değil buradaki sorun). bazıları ile de "ya harbiden çok farklı düşünüyoruz ama olsun güzel muhabbet" dedik.
    ama sürekli aynı şeyleri yazıp, sürekli her iki şekilde de ortam gerip (nick altı, başka sekilde düşünenlere laf atma vs) sonra arog filmindeki gibi "bizi eziyorlar, bizi eziyorlar" diye dolaşmanın mantığı yok. bu iki taraf için de geçerli (sözlükte de tarafdan bahsetmek üzücü).

    umarım 2022 daha az bölüşülen, daha az nick altına girilen, daha birbirimizi anlamaya çalıştığımız bir yıl olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın