• 30
    bir kardeşiniz olarak naçizane tavsiyem, kripto borsasıyla ya hiç ilgilenmeyin, ya da alım satım yerine güvendiğiniz kriptolara uzun vadeli yatırım yapın. ben başımdan geçen bir olayı anlatayım.
    2020'nin haziran'ında askere gidecektim. cebimde sadece 20 bin lira para vardı. ben de 6 ay boyunca değerini korusun diye altın aldım.
    sonra bir arkadaşımla konuşurken chiliz'den bahsetti. o zamanlar kripto paralardan falan hiç anlamazdım. ne işe yarıyor, nereden yatırım yapılıyor hiçbir fikrim yoktu. arkadaşım her şeyi detaylı olarak anlattı, bunun da ileride çok değerleneceğinden bahsetti.
    neyse, ben biraz niyetlensem de askerlik psikolojisi ile çok uğraşmak istemedim. o sıralar şafağın nasıl atacağını düşünmekle meşguldum.
    1 haziran 2020'de 1 adet chiliz'in tl karşılığı 0,0759. yani ben elimdeki 20 bin lirayla 263.504 adet chiliz alabiliyordum.
    askerden geldikten birkaç ay sonra chiliz'in 7 liraya kadar yükseldiğini gördüm. eğer 6 ay önce yatırım yapsaydım 1.5 milyon lira param olacaktı. yani 20 yıl boyunca çalışıp, yemeden içmeden para biriktirsem ulaşacağım rakam.
    bu durum ciddi anlamda psikolojimi bozdu. o yüzden siz siz olun ya uzun vade düşünün ya da hiç bulaşmayın. çünkü ben 30 dolardan 100 adet bitcoin bozduranı da tanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın