resim
Mustafa Kapı
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:21
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 632
    bir insanın seçimlerinin, karakterini nasıl şekillendirdiğinin kanıtı olan futbolculardan yalnızca biri.

    muhtemelen kendisine akıl verenlerin, avrupaya kapak atıp, orada başarılı olacağını söyleyenlerin yönlendirmesi ve hallederizci-dar bakış açısıyla hayatın zor olduğunun farkına varamamış bir zihniyetin el birliği ile ortaya çıkan bu dramın bizlere anlattığı en önemli şey "irade ve azim"dir.

    irade ve azimden yoksun olan bu futbolcularda, teknik üst düzeyde olsa da, onu geliştirecek herhangi bir karakter kuvveti bulunmadığı için belirli bir yaştan sonra, özellikle ergenliğin vermiş olduğu zindeliği artık çalışmayla diri tutmanın gerekiği bir seviyede, çöküş başlar.

    konu ülkemiz futbolunda kendini geliştiremeyecek olduğu için seçeneklerini değerlendirmesiyle bağlantılı olsa da, aslında hiç de tamamen aynısı değildir. bir futbolcunun içinde o irade ve azim varsa, mısır'dan da çıksa, brezilya'dan da çıksa, arjantin'den de çıksa, kore'den de çıksa, japonya'dan da çıksa bir şekilde geleceğinde onu bekleyen yolda kalmayı başarabilir. ancak söz konusu mustafa için bu mümkün görünmüyor.

    yetiştiği yuvasına burun çevirerek, orayı terk eden bir karakterin, daha üst bir seviyede karşılaşacağı zorluklara göğüs germesi, aslında, eşyanın tabiatına oldukça aykırı bir durum. bu tarz tercihler, istisnalarla karşılaşılabilse de genelde büyük bir hüsran ile sonuçlanıyor.

    kendisine teknik becerilerine ve saç stiline odaklanmak yerine, bir karakter oluşturmaya, azimli ve iradeli, ahlaklı bir insan olmaya odaklanması öğüdünü veriyorum. umarım başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın