resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 3536
    bitiricilik, özgüvenin getirisidir. kendine güvenmeyen adam istediği kadar yetenekli olsun her zaman gol kaçırır. mustafa muhammed örneğinde yaşanan da tam olarak bu.

    golü düşünmeyip takım için oynasan fark edilmiyorsun gol atamadığın için, gol atmak için çabalasan bencil diye yerin dibine sokuluyorsun, gol atamasan eleştiriler nirvana'ya çıkıyor, bu yüzden gol bölgesinde kafan allak bullak oluyor ve saçma sapan kararlar vermek zorunda kalıyorsun. sonra kötü golcü ilan ediliyorsun. iyi yaptığın her şeyi de aslında yapmadığın söyleniyor çünkü gol kaçırdın.

    mesela gayet iyi vurduğu iki top direkte patlamayıp kaleye girse "aslında ne kadar da mükemmel oynadığın" söylenecekti. ki mükemmel de oynadı. adamın 1 asisti, 1 golü var. bir gollük pasını kerem gole çeviremedi. o da olsa 1 gol 2 asist olacak. zor açıdan yaptığı bir vuruşu direkten döndü, o da olsa 2 gol 2 asist olacak. hadi sevmezlerin güzel hatrı için direkten dönen diğer topa beceriksizlik diyelim, hocamız da üzülmesin. 1 gol 1 asist ve her hava topunu almayla oynadığın, 3. bölgede hücum prese sürekli katıldığın ve 1 gollük pasının gole çevrilemediği, 1 topunun direkten döndüğü, her ikili mücadeleyi neredeyse başarıyla tamamladığın bir maçtan sonra "kötü topçu" ilan ediliyorsun.

    şimdi bunca parametreden sonra kalkıp mantıklı bir savunma yapılamaz. çünkü tanrılar kurban istiyor.

    (bkz: 28 aralık 2021 galatasaray denizlispor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın