• 15050
    "ben demiştim"cilik müessesine gönülden bağlı insanların cirit attığı platform.

    iyi ya da kötü manada "ben demiştimcilik" oynanıyor. özellikle genel görüş hilafına bir söz edildiğinde ağır tepki çekilmişse, sahip olunan görüşe daha sıkı bağlanılıyor ve taraflı doğrulamacılık anında devreye giriyor.

    bunu cicaldau'nun, mustafa muhammed'in, halil dervişoğlu'nun vs. başlıklarında görebilirsiniz. cümle kalıpları üç aşağı beş yukarı aynıdır. önce eski bir giri paylaşılır ve altına "beni yanıltmadığın için teşekkürler." yazılır. eğer olumsuz bir görüş söz konusuysa "en ofsayt entrilerimde olmasıyla gurur duyduğum..." diye başlanır söze. bu görüşlerin haklı çıkması için her zaman taraflı doğrulamacılık yapılır.

    oysa gerçekler her zaman daha itidallidir.

    - hayır, muhammed kötü bir topçu veya golcü değil, sadece düzenli oynayamadığı için güven problemi yaşıyor ve bu da karar verme mekanizmasına yansıyor, bu yüzden acaip goller kaçırıp acaip goller atıyor.
    - hayır, cicaldau saha içindeki rolünden bağımsız gayet iyi bir oyuncu, gol kaçırmasının çok sayıda sebebi olur ama bunlardan biri beceriksizlik değildir.
    - hayır, halil her zaman büyük gelecek vadeden bir futbolcuydu, hâlâ da öyle ama bir türlü saha içinde yerini bulamadı ve bir türlü takım arkadaşlarını tanıyabileceği kadar bir arada oynayamadı, her maç çevresinde oynayanlar değişti.
    - hayır, morutan hagi'nin kazığı falan değil, üst düzey yetenekleri olan ama içine kapanık bir oyuncu ve ayrıca asla düzenli oynayamıyor.

    bir kısım fatih terim'i savunmak için, bir kısım külliyen yerin dibine sokmak için bir fikir atıyor ve tepki gördüğü anda o fikri sanki çocuğuymuşçasına sahipleniyor.

    - hayır, fatih terim'in dört yıllık performansı kötü olsa da bu sezon yaptırdığı transferler gayet iyi transferler. planlamada yanlış olabilir ama bu oyuncuların kalitesini düşürmüyor.

    şu "ben demiştimcilik" artık bitmeli. siz bir şey dediniz diye olmuyor hiçbir gelişme. ya da biz "aa evet yau, adam demiş, alkışlıyoruz." diyip yerimizden kalkıp alkışlamıyoruz. yahut bir konuda haklı çıktığınızda "vay be, hepimizden zeki adam abi." demiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın