• 17
    teknik direktörün oyuncularına doğru antrenman yaptırarak veya yeni oyuncular transfer ederek üstesinden gelmesi gereken konulardan sadece biri. hücum oyuncularının bitiriciliği kan grubu veya saç rengi gibi göklerden gelen bir kararla belirlenir, teknik direktörün herhangi bir etkisi olamaz sanılıyor sanırım.

    teknik direktörün görevi maç kazanmaktır. bir diğer deyişle bu görevi başarmak için gereken eylemler olan gol atmayı ve gol yememeyi sağlamaktır. teknik direktör bu iki amaca ulaşmak için transfer yapar, transfer ettiği oyunculara antrenman yaptırıp daha kolay gol atan ve daha zor gol yiyen bir hale sokar. bu görevlerin tamamı onun sorumluluk alanındadır. bitiricilik antrenmanları da buna dahildir.

    belki göreve yeni gelmiş bir teknik direktör "henüz takımın bitiriciliğini geliştirmeye vakti olmadı" diyerek hoşgörülebilir. fakat 3 yıldır görevde olan ve takımı baştan aşağı kendi arzusuna göre dizayn etmiş bir teknik direktörü savunmak için "golü de mi hoca atsın" sözünü söylemek absürt bir iştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın