• 1
    futbolda sonucu getirecek olan futbolcu özelliklerinden biridir. bu konuda gelişmiş özellikleri olan futbolcularınızın olmaması baskı altında, zor anlarda bitirmen gereken maçları bitirememe gibi sonuçlar doğurur.

    burada bahsettiğim olgu futbolcunun mental özelliği ile alakalıdır. bu özellik ancak ve ancak zor koşullarda mücadele ederek ve bu mücadelelerden sağ çıkarak gelişebilir. nispeten genç ya da tecrübesiz oyuncuların kötü karar mekanizmasına sahip olması normaldir. galatasaray'ın dün ve bu sezon genel olarak yaşadığı sorunun temelinde bu özelliği gelişmiş oyuncusunun çok az sayıda bulunması yatmaktadır.

    (bkz: 28 aralık 2021 galatasaray denizlispor maçı)

    yıllarca sneijder, gomis, selçuk (iyi zamanları), melo, drogba, podolski ve aklıma gelmeyen sayısız yıldız ile ilerlerken bir anda tecrübesiz ama total olarak yetenekli bir kadroya geçtik. kadroda karar mekanizması orta karar olan 2 futbolcu var; taylan ve feghouli. özellikle feghouli'nin ne kadar kötü de olsa sahada kalma sebebi bu.

    iyi bir sonuç bekledik, ben dahil hepimiz bir şeylerin gelişeceğine inandık ancak sonuç gelmiyor. xg'ler, kaçan goller, yıldız kaleciler... galatasaray'ın sorunu çok net 3.bölgede tahmin edilemez işler yapabilecek, bu gençlerin mücadelesini meyveye dönüştürecek bir futbolcu. ancak o kalitede bir futbolcu alabilir miyiz?

    bu ekonomik tabloda imkansız bence.

    3. bölgede son pası verecek ya da şutu atacak olan oyuncunun en çok gözardı edilen fakat aslında sonucu en kestirme yoldan getiren özelliğidir. bulduğunu atmaktır.

    yoksunluğu bu sezonki kötü gidişin tek sebebi değil ancak önemli sebeplerinden biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın