resim
Ali Şansalan
Görev:Hakem
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 214
    (bkz: galatasaray sözlük kitap kulübü/#3181272)
    karar alma sürecinde içimizde iki farklı benlikten söz edilir.
    "1-deneyimleyen benliğimiz anbean değişen bilincimizdir. deneyimleyen benlik hikaye anlatamadığı gibi büyük kararlar alırken de nadiren ona danışılır.
    2-anıları hatırlamak, hikayeler anlatmak ve büyük kararlar vermek içimizdeki tamamen farklı bir özün tekelindedir: anlatıcı benlik.
    bir deneyimin değeri, deneyimi oluşturan olayların içindeki dönüm noktalarının ortalaması üzerinden belirlenir.
    anlatıcı benlik ne zaman deneyimlerimizi değerlendirse, sürelerini ihmal ederek "doruk-son kuralını" benimser; sadece doruktaki ve sonraki anları hatırlayarak tüm deneyimi bu ikisinin ortalaması üzerinden değerlendirir. bu yaklaşımın tüm kararlarımıza geniş etkisi vardır.
    kahnernan ve redelmeier, 154 hastadan kolonoskopi prosedürü sırasında birer dakika arayla acı seviyelerini puanlamalarını ister. acıyı ölçmek için 0 ila 10 arasında bir ölçeklendirme kullanırlar; 0 puan hiç acı hissedilmediği anlamına gelirken, 10 puan acının katlanılamaz olduğunu belirtmektedir. kolonoskopi sonrasında hastalara ortalama acı puanları sorulur. ortalama değerlerin, dakika dakika bildirilen acı seviyelerini yansıtacağını ve kolonoskopi uzadıkça daha çok acı çeken hastaların ortalama acı puanının yükseleceğini tahmin ediyor olmalısınız.
    sekiz dakika süren kolonoskopinin en kötü anında 8, son dakikasında 7 puan acı çektiğini bildiren bir hasta, prosedürün genelini puanlaması istendiğinde 7,5 puan acı hissettiğini belirtir. yirmi dört dakika süren bir kolonoskopi testinde en yüksek acı puanı yine 8'ken, hasta uygulamasının son dakikasındaki acıyı 1 puan olarak değerlendirir ve testin ortalama acı puanı sorulduğunda 4,5 cevabını verir. kolonoskopinin üç kat daha uzun sürerek toplamda çok daha fazla acıya neden olması, hastanın hafızasında hiçbir iz bırakmaz. anlatıcı benlik deneyimleri biriktirmez, ortalamalarını alır."

    ali şansalan'ın 25 aralık 2021 galatasaray antalyaspor maçındaki performansı da bu algıyı yönetmeye dairdi.
    sezonu bizim için bitirdiler ama karşı tarafların bile dikkatini çekecek derecede kantarın topuzunu kaçırdılar.
    o yüzden yavaş yavaş değişecek tavırları. o nedenle ali palabıyık'ın başına gelenlerin kendisine yapılmayacağını düşünüyorum.
    bütün bunların ötesinde kendisi de en az ali palabıyık kadar tozlu raflara atılması gereken eyyamcı ve kirli bir isimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın