• 23
    entryleri okuduğumda bu ülkenin ve bu ülkenin futbolunun ne boyutlara geldiğini bana gösteren taraftar** olmuştur. akşam eve gelmişim, sözlüğe girmişim, 6 mart 2010 diyarbakirspor bursaspor maci başlığına yazılan entry sayısı dikkatimi çekmiş, entryleri okumaya kalkmışım. ama o da ne? verilen linklerdeki fotoğraflar bana maçı izlettirmiş kadar oldu. bu taraftarların, bu hareketlerle ne yapmaya çalıştıklarını, ne anlatmak istediklerini bir türlü çözemedim. hayır, olay takımı sevmemelerinden falan kaynaklanmıyor. kaldı ki biz de sıkı bir galatasaray taraftarıyız hiçbirimiz için bundan şüphem yok. hepimizin sevmediği takımları tutan yakın bir arkadaşı, akrabası olmuştur. hepimiz o arkadaşlarımıza sağ elimizi gösterip ''beş'' işareti yapmışızdır.* ama sadece tatlı bir şakalaşma, laf sokma vb. şeklinde olmuştur bunlar. ya da tribünde tezahüratlar eşliğinde anlatmışızdır sevgimizi veya nefretimizi.

    peki diyarbakırspor taraftarının mantığı nedir? kesinlikle sporla alakası yok. tamam belki bursasporluların hareketleri hoşunuza gitmedi, siz de bu hoşnutsuzluğunuzu futbola uygun bir dille anlatsanız nasıl olur? istiklal marşını ıslıklayarak, hakemin kafasını yararak, maçı tatil ettirerek hangi isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz? size göre futbol şiddet, futbol holiganlık mıdır? spora siyaset karıştırıp, futbolu geriye götürmekten başka bir işe yaramaz bu. bunların derdi de futbol falan değil zaten. ayrılıkçı düşüncelerini siyasetten başka yerlerde de yaymak istiyorlar. amaçları maçı provake etmek, olay çıkarmak. ceza falan umurlarında değil bu adamların. bir futbol keyfimiz var bari ona dokunmayın.

    not: sözüm futbolu seven, gerçek taraftarlara değil. sözüm taraftar kılığına bürünmüş olan ... *

    edit: amacım siyaset yapmak falan değil, yanlış anlayanlar böyle anlamasın lütfen. hala anlayamıyorum bunların futbolla ne alakası var? biri açıklasın rica ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın