• 2
    başlığını neredeyse 1 yıl kadar henüz daha 13 yaşındayken açtığım genç yetenektir. 2022 sezonu öncesinde wta turda 125'lik turnuvaların devam ettiği bu günlerde kariyerinin ilk wta seviyesindeki maçı jeong moon karşısında yalnızca 1 oyun vererek 6-0 ve 6-1 ile kazanmıştır.

    https://twitter.com/.../1473280386436419584

    ablasının* yavaş yavaş wta turda yer edindiği ve kendisini ilk 300'ün içerisine attığı bu sezonda kendisinin de daha 14 yaşındayken ilk 1000'in içerisine girme olasılığı doğmuş oldu. son 16'da 8 numaralı seribaşı yuki naito ile karşılaşacak. bu maçı kazandığı takdirde hesaplamalarım eğer beni yanıltmıyor ise wta sıralamasında ilk 900'ün içerisine girmiş olacak. gerçekten inanılmaz. eğer yükselirse çeyrekte ise 1 numaralı seribaşı kristina mladenovic ile eşleşme olasılığı çok yüksek. sonrasında da yarı finalde ablası linda fruhvirtova eşleşmesi onu bekleyebilir. 14 ve 16 yaşındaki kardeşlerin böyle bir karşılaşması müthiş derecede drama barındırır.

    zaten ablasıyla beraber önümüzdeki 10-15 yıla hemen hemen williams kardeşler kalibresinde bir ağırlık koymalarını ben açıkçası bekliyordum. ancak her ikisi de benim beklediğimden de kısa bir sürede wta turda yer edinir oldular. kadınlar tenisinde genç yetenekler dikkate alındığında cori gauff fiziksel avantajı ile zaten 1-2 yıldır üst seviyelerde. bu sene leylah annie fernandez ve clara tauson da benim beklediğim çıkışı yapıp belli bir noktaya geldiler. emma raducanu gibi aradan yakaladığım bir isim de mevcut ancak onun kendisini wta turda daha fazla kanıtlaması gerektiğini düşünüyorum. bu oyunculardan 1 yaş kadar büyük olan ıga swiatek zaten kendisini kanıtladı. clara burel ve maria camila osorio serrano da wta seviyesinde iddialı olan oyuncular. bu oyuncuların hepsini bir kenara koyduğumuzda 14-17 yaş aralığında gümbür gümbür gelen fruhvirtova kardeşler, vatandaşları linda noskova ve sara bejlek, abdli robin montgomery ve andorralı victoria jimenez kasintseva gibi oyuncular mevcut. wta tur bana son yıllarda atp'den daha fazla heyecan veriyor. işler yolunda giderse 2000'lerin ortasındaki gibi rekabetçi bir wta turu çok kısa bir süre içerisinde izleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın