• 15029
    yeni bir baslik acmaktansa bu baslik altina yazmanin daha dogru olacagini dusunuyorum. o kadar sik yanlis bilgi uzerine kurulmus argumanlarla dolu entry goruyorumki ‘bilgi’ ya da ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma’ gibi basliklar acasim geliyor.

    fikir ozgurlugu, diledigin gibi gorusunu ifade etmekten bahsetmiyorum. ki gorusleri de bilgi ile temellendirmek gerekir, ama o hadi beklesin biraz.

    ancak sirf kendi argumaninizi guclendirecek diye sizin oyle sandiginiz bir seyi ya da sosyal medyada bir donem o sekilde lanse edilmis konuyu, gercek ortaya ciktiktan sonra dahi bildiginiz gibi kullanmaya devam ederseniz bunun adina da manipulasyon denir. bilmeden konusuyorsaniz cehalet olur. en basitinden sozluge ulasabildiginize gore, ayiptir. ogrenmemek dogrusunu yani.

    yok benim derdim ogrenmek degil diyorsaniz, asil derdiniz bir sekilde o gorusunuzu ifade etmekse de o zaman ya manipulasyon yaptiginizi ya da manipulasyona alet oldugunuzu kabul etmelisiniz.

    eger alet olmak istemiyorsaniz, ki maalesef cok temiz bir alan degil, bolca soylenti, duyum ve farkli hesaplar var; o zaman benim yaptigim gibi birinci agizdan takip edeceksiniz. hocanin mac sonu aciklamasi, youtubeda var kardesim. gundem ozel, youtubeda var. burada onun uzerine yapilan yorumlari okuyana kadar girip kendisini dinle. burda ne dugum oluyorsa inan bana orada cok net, acik. zaten burada dugum olan mevzularin %83’u* bilgi ile cozulebilecek konular. ama biz bilmeyi degil konusmayi, tartismayi degil kor dogusunu seven bir toplumuz. oylesi isimize geliyor.

    nacizane sozlugun kalitesini artirmak adina onemli gordugum bir nokta, bir kere daha dile getirmek istedim. niyetim isimsiz salvolar atarak olumsuzluk yaymak degil. ondan yeterince mevcut hayatimizda. biz bari sozlukte, cevabi net olan bir seyler icin tartisip, yipratmayalim birbirimizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın