• 20
    aslında temelde yeni bir kural getirmektense, uefa'nın ve fifa'nın futbolu daha adil bir olgu haline getirmekte samimi olmasıyla çözülebilecek sorunlar mevcut.

    bence uefa, tüm ülkelerde uygulayacağı bir hakem komisyonu kurmalı. şu an benim bildiğim kadarıyla, türkiye gibi örneğin portekiz de çok ciddi hakem problemleriyle boğuşuyor.

    uefa eğer adil oyun olgusunda bu kadar samimi ise, ingiltere, almanya gibi bu işi zaten profesyonel ve kurumsal bir şirket kimliğine bürümüş liglerden biraz ilgisini çekip, direkt olarak avrupa'nın problemli ülkelerinde etkin rol üstlenmeli. hakemleri uefa atamalı mesela direkt. gözlemcileri kendisi işe almalı ve göndermeli, tff'den bağımsız gözlemciler göndermeli. disiplin cezalarını kendisi vermeli. ülke federasyonlarını sürekli denetlemeli, demeçleri kontrol etmeli falan. standardizasyon getirmeli, var görüntülerini paylaşmalı vesaire.

    futbol global bir şirketse, şu an tff'nin bağlı olduğu kurum tff'yi iplemiyor resmen. ne yaparsan yap, zaten sana verdiğim para hiçbir şey diyor. (tff'yi uefa'nın bir çalışanı gibi düşünürseniz)

    sıkıysa uefa yönetiminde çalışan o hakemler o hataları bi yapsınlar, bi daha atanabiliyorlar mı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın