resim
Mbaye Diagne
Takım:Al-Qadsiah
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 7126
    --- alıntı ---

    senegalli futbolcunun, bahçelievler medical park hastanesinde gerçekleştirilen tetkiklerinde sol kalça eklemini oluşturan kemik yapısının arka üst alanında eklem ilişkili minimal kırık tespit edildiği belirtildi.

    --- alıntı ---

    sakatlık yaşadığı pozisyonu maçı izlerken ilk gördüğümde ani duraksama ve dizin anteriora (öne) gidişini aniden frenleyecek bir hareket yaşadığı için bunu sağlayan ilgili kasta ve aynı göreve sahip çapraz bağda sakatlık yaşadığını düşündüm. daha sonrasında pozisyonu birkaç kez daha izlediğimde sol kalça ekleminin posterolateral bir yönde (yana ve arkaya yani çapraz) çıktığını düşündüm. ancak minimal de olsa yürüyebildiği için daha sonra çıkık değil de muhtemelen labrum zarar görmüştür dedim ki eklemde minimal kırık varmış.

    minimal kırık olduğu için operasyon yapılmayacak diye düşünüyorum. bir süre mobilizasyondan uzak kalacak daha sonra önce stabilizasyon daha sonra da güçlendirme çalışmalarına, en son da sahaya dönüş oryantasyonuna ağırlık verilecektir. kendisinden ligin ikinci devresinde yararlanır mıyız, bu anatomik yapısına ve biraz da galatasaray sağlık kuruluna bağlı.

    kendisine tekrardan geçmiş olsun diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın