• 44480
    sayın divan başkanım, saygıdeğer divan kurulu yönetimi, saygıdeğer galatasaraylılar, galatasaray spor kulübü üyeleri… sizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. camiamız hakkında dün gelişen önemli bir konu hakkında, tff hakkında konuşma yapmadan önce sizi bilgilendirmek istiyorum.

    “kulübümüz mülkiyetinde bulunan galatasaray adası’na ilişkin ilk mahkemede lehimize sonuçlanan tahliye kararı verilen davada davalı olan mels turizm’in yapmış olduğu istinaf başvurusu istanbul bölge adliye mahkemesi tarafından reddedilmiştir. galatasaray adamızın bu önemli davasının takibinde hizmet eden merhum başkanımız sayın mustafa cengiz ve yönetim kurulu başta olmak üzere daha sonra da istinaf aşamasında bu davayı takip eden başkan yardımcımız sayın rezan epözdemir ve yönetim kurulu arkadaşlarıma, bundan daha da önemlisi fedakarca iki yönetim döneminde de davaların peşinde koşturan ve bu sonuçları alan fedakarca çalışan hukuk müşavirliğimizin avukatlarına huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. henüz tabii ki bunun yargıtay süreci var. bunu da bilgilerinize sunarım. henüz sonuçlanmış bir süreç değil. yargıtay’daki süreci de en az istinaf sürecini takip ettiğimiz kadar yakından takip ederek hakkımız olan adamızı tekrar geri kazanma yolunda elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğimize emin olabilirsiniz.”

    kıymetli galatasaraylılar. içinde geçtiğimiz durumun vehameti ve hassasiyeti göz önüne alındığında, ayrıca söylediklerimizin kötü niyetlilerce çekiştirilerek nasıl tahrip edilebileceğine dair son dönemde yaşadıklarımızdan dolayı bugün size irticalen değil, dün hazırlamış olduğum notlar üzerinden hitap edeceğim.

    "ben ve arkadaşlarım ‘birlikte çok şey başaracağız’ sloganıyla yola çıktığımızda bizi motive eden tek husus vardı. paylaştığımız galatasaray aşkı ve sorumluluk duygusu. henüz seçim süreci devam ederken galatasaray aşkımızın ve sorumluluk duygumuzun gereği olarak üslubumuzun çerçevesini çizen ilkeyi net bir şekilde ilan ettik: galatasaray değerleri! bu değerler hafife alınamaz. galatasaraylılık ruhu, sıradan davranış kalıplarını kaldırmaz. galatasaray konuştuğunda sözünün ağırlığını sesinin yüksekliğinden değil, camiasının büyüklüğünden ve türk sporunun taşıyıcı asli unsuru olmasından alır. bu nedenledir ki yek vücut olmuş galatasaray camiasının önünde sporu zehirlemeyi amaçlayan, hiçbir art niyetli odak duramaz. galatasaray şanlı bir tarih yazar, bu odaklar ise her zaman olduğu gibi tozlu raflarda unutulur ve kaybolurlar. size hitap ettiğim şu an, tam da böyle bir mücadelenin içerisine giriyoruz ve girdik. üstelik bu mücadele, art niyetli odakların kendi kirli hırslarının bir parçası olarak bizi çekmeye alet ettikleri düzeysiz ve adaletsiz bir oyun."

    "kıymetli galatasaraylılar. biz hep belirttiğimiz üzere sizden aldığımız vekalet üzere sizin adınıza galatasaray’ı yönetiyoruz. sizin verdiği desteğe ve güce bugün, dünkünden daha fazla ihtiyacımız var. sadece yönetim olarak bizim değil, galatasaray’ın buna ihtiyacı var. sözünü ettiğim odakların meseleyi şahsım ve yönetimim üzerinden kişiselleştirmeye çalıştıkları bu kötü niyetli oyundan galatasaray’ı son nefesimize kadar koruyarak çıkmanın tek yolu, tüm camiamızın kenetlenmiş gücünü onlara net bir şekilde hissettirebilmektir. bu odakların türk sporunun, futbolunun önüne koyduğu şahsi çıkarlarının küçüklüğünün altında kalmaları galatasaray’ın aziz ve büyük ağırlığının tüm kararlılığıyla üzerlerinde hissetmeleriyle mümkündür. bugün size bu ağırlığı kullanma irade ve kararlılığımızı açıkça iletmek için buradayım."

    “galatasaray’ın türk sporunun gelişiminde aktif olması, bu gelişimde birleştirici bir rol oynama çabası bazı kesimlerde büyük rahatsızlık yarattı. biz bu mevcut çarpık federasyon yönetim modelinde kendimiz adına dönemsel bir avantaj veya ayrıcalık talep etmedik. tek talep olarak türk sporunun tüm bileşenlerinin menfaatlerini göz önüne aldık. zira oyun adil olduğunda galatasaray kiminle, hangi koşulda oynarsa oynasın kazanmayı hedefleyecektir. zira biz de biliyoruz ki, genetiğinde kazanmak vardır. zira biz biliyoruz ki oyun adil oynandığında galatasaray, şanslı tarihinin sayfalarının tanıklık ettiği gibi kazanacaktır! ancak bugünkü şartlarda oyun adil değil. bugünkü şartlarda sahada verilen emek, kendi makam ve mevkilerinden başka hiçbir şey düşünmeyenlerin menfaatlerine alet edilmek isteniyor.”

    25 yılı yakın bir süredir futbol dünyasının içerisindeyim. futbolu seyretmeye büyük bir keyifle devam ediyorum. ilk defa 5 maç üst üste kasıtlı olarak camiaya net bir şekilde operasyon yapıldığına şahit oldum. bu nedenle galatasaray, türk sporu ve tarih için çok değerli bir misyon yüklenmek zorundadır. bu kirli koltuk kavgasının birden fazla yüzüne, iki değil, binbir yüzlülüğe galatasaray’ın vereceği bir cevap elbette var. kitaplarından utancı çıkarmış olanların artık utanma ve yüzlerinin kızarma vakti gelmiştir. fikri, vicdanı hür galatasaraylılar olarak değerlerimiz için bu mücadeleyi bugüne kadar verdik. yolumuzda tek başına kalacak olsak da vereceğiz. bizimle aynı samimiyeti ve ortak spor kültürünü benimseyen tüm spor kulüplerini, türk sporu adına verdiğimiz bu mücadelede ayrılmaz bir ortak ve paydaş olarak görüyoruz."

    "geçtiğimiz haftalarda verdiğimiz pozitif mesajların ve doğru üslupla verilen mücadelelerin karşısında duranlarının çeşitli vesilelerle bizi kendi bataklıklarına çekmeye çalıştıklarını gördük ve yaşadık. bu üsluba misliyle karşılık verebilirdik. sadece yapıcı olmak adına özünde galatasaray’ın en büyük unsurlarından ve değer yaratıcılarından biri, en önde geleni olduğu futbol yara almasın, mevcut uygulamalarla ve zor şartlarla kaybettiği kıymet daha da fazla zarar görmesin diye bunları ortaya dökmedik. zira oynanan oyunun yapısını, taraflarını, bizi kendi makam mücadelelerinin ve koltuk sevdalarının bir argümanı olarak kullanmak isteyenleri gördük. bu oyuna gelmedikçe adaletsizliklerini, küstahlıklarını ve çirkinliklerini daha da artırdılar. özellikle camiamızın sinir uçlarıyla oynamayı ve camiamızı içerisinde bölmeyi hedeflediler. odağımız olan galatasaray’ın meselelerinden uzaklaştırarak göreve geldiğimiz günden bu yana hızla mesafe kat ettiğimiz kurumsallaşma hamlemizden, projeleri hayata geçirmek noktasında vermiş olduğumuz sözleri gerçekleştirmekten galatasaray’ı alıkoymaya çalıştılar. galatasaray, bu ufak hesaplara alet olmayacak kadar büyük ve değerlidir. galatasaray’ın değerleri bu tarz seviyesiz mücadelelerden ziyade yapıcı, ileri götüren ve çözüm odaklı bir yaklaşımı gerektirir. bataklıkta yapılacak mücadele tüm tarafları aşağıya çeker. galatasaray’ın asıl mücadelesi o bataklığı kurutmaktır. göreve geldiğimiz andan itibaren tüm federasyon ve spor bileşenleriyle çözüm odaklı, pozitif iletişimle onlara ve türk sporuna bir şans verdik. geldiğimiz noktada karşımızdaki manzara şudur. tff yöneticileri sadece bu bataklık düzenini sürdürme niyetinde değiller. aynı zamanda ve daha vahimi, galatasaray’ın bu bataklığı kurutma isteğine, şeffaflık ve adalet talebine de karşı durmaktadırlar. tff yönetimi, hazin bir koltuk sevdası trajedisinin aktörleri olarak davranmakta. sporun değer kaybetmesi pahasına geçmiş alışkanlıklarla çözüm ve ilerleme kaydettirecek sonuçlardan ziyade galatasaray’ı hiç parçası olmadığı bir mücadeleye çekmekte, bu mücadeleden şahıslarına güç devşirmeye çalışmaktadır. zira onları bu pozisyonda tutan bugüne kadar çözümsüzlük ve çözümsüzlüğü düzeltmek isteyenlerin birbirleriyle yaptıkları mücadeledir. ben ve arkadaşlarım türk sporunu ve yarınlarını düşünen zihniyetin karşısında olduğumuz sürece koltuklarındaki günlerini sayanların koltuk telaşı var. artık galatasaray geri dönüşü olmayan bir mücadelenin içinde. bu mücadele ülkemizin yurt dışında en başarılı şekilde temsil edilmesi içindir. bu mücadelemiz ülkemizde futbolun değerlini yükseltme mücadelesidir. söz konusu değerin asli yaratıcıları ve en büyük pay sahibi dendiğinde ilk akla gelen rahmetli kurucumuz ali sami yen’in kurduğu galatasaray spor kulübü’dür.”

    futbolun değerini düşüren her yanlış, o yanlışı işleyen her kifayetsiz muhteris futbolun ve doğrudan galatasaray’ın değerlerinden çalmaktadır. neden bizim sesimiz bugün gür çıkıyor diyenlere vereceğim cevap şudur. cevap, avrupa’da son 16 takım arasına kalarak türk sporuna hizmet eden galatasaray’ın ortadaki performansıdır. cevap, türk olmayan takımları yenmek olarak ali sami yen bey tarafından seslendirilmiş olan vizyonun ve iradenin ta kendisidir. kıymetli huzurlarınızda taahhüt ediyorum ki bu cevabın yılmaz takipçisiyiz. bu takipte cüssemizi değil aklımızı kullanacağız. mücadelemizin her adımının zamanını ve zeminini biz seçeceğiz. kendi aralarında girdikleri dalaşın yerini onlar seçebilir; ancak biz galatasaray’ı o sokakların çamurlarına sokmayacağız! bu minvalde yarından tezi yok, tff’de bu işlerin ortağı ve paydaşı olan tüm kurullardaki her bir üyenin silkinip kendine gelerek o koltukların temsil ettiği ağırlıkla mütenasip davranmasını bekliyoruz. bunun olma ihtimalini tecrübelerimizle binaen zayıf olarak görüyoruz. acil olarak o koltukları terk etmelerini galatasaray olarak talep ediyoruz. unutmasınlar ki makamlar şereflidir; ancak esas olan makamdan şeref almak değil ona şeref katmaktır. yapamayacaksanız gideceksiniz!

    “tff ise yönetmeyi beceremediği açık olan bu kurulların istifalarını müteakip ve tff seçimlerini en acil şekilde yenilenmeden önce en azından kamuoyunun denetimine açmak suretiyle kendisine iyilik, türk futboluna bir hayır yapmaya çağrıyorum. bu çağrıyı iyi niyetle görev yapan, azınlık olan, ancak kifayetsiz muhterislerin kendi aralarında giriştikleri koltuk savaşını teessürle izlediklerini zannettiğim bir avuç, temiz vicdanlı üyeye buradan sesleniyorum. tüm bu yapılanlara rağmen orada oturmayı tercih etmeye devam edecek olan galatasaray spor kulübü üyesi arkadaşlara da bir çağrım var. artık sizin için bir seçim zamanı. bugün önünüzde o koltuklara devam etmek ya da galatasaray spor kulübü’nün şerefli bir üyesi olarak hayatınıza devam etmek dışında bir seçenek bulunmuyor. bu seçimi ali sami yen’in ruhuna ve galatasaray değerlerine uygun biçimde yapacağınıza inanıyorum. bu, başkanınız olarak size yaptığım açık ve son çağrıdır. galatasaray’ın pozitif ve tüm kulüplerin yararını gözeten iradesini zarara uğratmak ve yaralamak adına farklı söylemler ve dedikodular vasıtasıyla, galatasaray’ın gönülden bağlı olduğu ve hizmet ettiği türkiye cumhuriyeti devleti ile karşı karşıya getirmeye çalışanlara sesleniyorum. geçmişte oynadığınız bu tarz oyunlar, geçmişte başka camialarda ve kişilerde karşılık bulmuş olabilir.; fakat bu oyunu galatasaray camiasına oynayamazsınız. kuruluşundan bu yana devletine sonsuz bir sadakat ve yurtseverlikle hizmetler vermiş, milletinin iradesine sonsuz saygı duymuş, siyaset ile asla ilgisi olmayıp kesinlikle taraf olmamış, devletine her daim bağlı olmuş türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan galatasaray spor kulübü sizin bu oynamak istediğiniz oyunlara büyük gelir. galatasaray bu tür oyunlara gelmez. bizim bir tek cumhuriyetimiz var. o da türkiye cumhuriyeti’dir.”

    “çanakkale savaşı’nda, kurtuluş savaşı’nda şehitler vermiş bir camiayı devletle karşı karşıya bırakmak aklınız sıra tevziratla, hile ve desise ile baskı altına almak haddiniz değil! dediğim gibi galatasaray’la mücadelenizde adaletsiz uygulamalarla ortamı kirletebilirsiniz. sistematik ve kategorik galatasaray düşmanlığı görüyoruz. galatasaray’ı affetmediğinizi biliyoruz! zaten bunu da söylediniz; ama biz sporcuyuz! koşullar ne olursa olsun çıkar oynarız. siz hangi tezgahla çıkarsanız çıkın, sonunda kazanan galatasaray olur.”

    “aziz galatasaraylılar. türk futbolunun değerini yönetemeyerek günden güne eriten bu federasyon ve kurullarının devamı halinde önümüzde yaklaşmakta olan naklen yayın ihalesinde değerli markamızın onlar tarafından ihale içerisine sokulup satılmasını kabul etmeme konusunda hazırlıklarımızı yaptığımızı sizinle paylaşmak isterim. gerekirse tüm kulüplerle de konuşarak tff’nin yönetme iddiasında olup yönetemediği naklen yayın havuzundan çıkma irademizi ve kararlılığımızı huzurunuzda açıkça ifade ediyorum. biz verdiğimiz bu kararda ve giriştiğimiz her eylemimizde aşığı olduğumuz galatasaray’ın bugünlerine ve yarınlarına sorumluluklarımızı önceliklendiriyoruz. camiamızı anlık, kendilerini tatmin edici reaksiyonlarla yönlendirenlerin ise bu sorumluluğu hissetmediğini veya taşımadığını düşünüyoruz. galatasaray’ın tff tarafından içine çekilmeye çalışıldığı oyun, geçmişte olduğu gibi basit bir galatasaray - tff anlaşmazlığı olarak değerlendirilemez. siz de böyle değerlendirmeyin. buna benzer birçok konuyu yakın zamanda yaşadık. örnek olarak kerem ile marcao arasında geçen tartışmayı yaşadık. o günkü konuyu aile içerisinde halletmek yerine oyuncumuzun lisansını iptal ettirmeye kadar giden hatta bazı üyelerimizin de maalesef desteklediği türden kavgalara girmedik. galatasaray için doğru bildiğimizi yaptık. sonucu da hepinizin malumudur. galatasaray’ı düşünerek davrandık. bugün avrupa’da mart ayını bekliyoruz.”

    “camiamızın kıymetli temsilcileri. bugün erkek futbol ve erkek basketbol branşımızda avrupa’da son 16’ya kalmış takımları yöneten bir kulübün başkanı olarak sizinle konuşuyorum. seçilirken galatasaray’ı taşımayı düşündüğümüz aydınlık gelecekten her ne pahasına olursa olsun geri adım atmayacağız. tüm bunların yanında hizmet ederken diğer başkanlar gibi biz de hata yapabiliyoruz. bu hatalarımızı savunmak yerine doğrularla değiştirecek kadar hızlı biçimde amacımıza ilerliyoruz. çünkü galatasaray’ı çok seviyoruz. zira yöntem olarak güçlü olduğumuz havasını değil, doğru eylemlerin, dürüst değerlendirmenin ve galatasaray’a yakışır bir açık yürekliliğin bizi güçlendireceğine inanıyoruz.”

    “ben ve arkadaşlarım bu görevde olduğumuz sürece bilaistisna tüm kararlarımızı kendi popülaritemiz için değil, aşığı olduğumuz galatasaray’ın geleceğini düşünerek vereceğiz. bundan da kim ne derse desin asla geri adım atmayacağız! zira biz, büyüklerimizden galatasaray’ı böyle öğrendik, böyle yaşadık ve böyle taşıdık. bugün bize dayatılan bu mücadeleyi de böyle yöneteceğimizden hiçbirinizin ve galatasaray’ın büyük taraftarının hiçbir şüphesi olmasın.”

    burak elmas

    (bkz: 15 aralık 2021 divan kurulu olağan toplantısı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın