resim
Alexandru Cicâldău
Takım:CS U Craiova
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 862
    vasat futbolcu. acı ama gerçek.

    evet kendi fikrimi söylemem yine tepki görecek muhtemelen, bazı insanlar ligdeki kötü gidişat için günah keçisi aradığımı, hatta hocaya toz konduramadığım için futbolcuları eleştirdiğimi düşünecek. ama yapacağım yorumun cicaldau'dan başka hiçbir şey ile ilgisi yok.

    cicaldau klasik bir orta saha oyuncusu. hepsi bu kadar. hatta klasik orta saha oyuncularına göre bazı eksikleri var. fiziksel olarak zayıf, yavaş, ve maç içinde sık sık kaybolan bir oyuncu. artısı ise çok mücadeleci bir futbolcu olması ve topu ayağında çok az tutması yani hızlı oynaması. aslında gole yatkın bir oyuncu ama bizim takımın yapısı gereği bu meziyetini sergileyemiyor. bazen kendisi sırtında rakip olan arkadaşlarına pas atıp top kaybı yapmamıza sebep oluyor ayrıca buna da çok kızıyorum.

    bir kaç tane daha sayabiliriz. artıları ve eksileri ile cicaldau klasik bir orta saha. mesela antepteki maxim kendisinden daha yetenekli bir orta saha bence. zaten aynı milli takımdalar ve orada maxim daha çok tercih ediliyor. ya da ne bileyim fas milli takımında oynayan fajr veya bertolacci kalitesinde bir futbolcu cicaldau. oynar mı galatasaray'da? oynar. fark yaratır mı? pek değil.

    ben galatasaray'ın cicaldau'ya 6.5 milyon euro bonservis ödemesini barcelona'nın pjanic'e 60 milyon euro, manchester united'ın van de beek'e 40 milyon euro ödemesine benzetiyorum. bütçeleri bu parayı ödeyebilir evet, ama pahalı, çok pahalı olmasa da pahalı. iyi topçular ama mükemmel değiller, ve fark da yaratamazlar. biliyorum çok örnekleme yaptım, ama cicaldau hiç özel olmayan, futbol dünyasında bir çok transfere ve futbolcuya benzeyen normal bir hikaye.

    galiba taraftarımız biraz gereksiz övüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın