• 1608
    şampiyonlar ligi son 16 turunda psg ile eşleşmiş takım. konuşmak için henüz erken ama turu geçerlerse şampiyonluk favorim. ancelotti bu sene koleksiyonuna bir şampiyonlar ligi kupası daha ekleyecekmiş gibi bir his var içimde. iki takım için de zor bir eşleşme oldu. henüz çeyrek final gelmemişken hiçbir takım real madrid, psg, bayern münih üçlüsünden birini çekmek istemez herhalde. liverpool ve manchester city de aynı seviyede takımlar ama ben bu üç takım kadar caydırıcı olduklarını düşünmüyorum. bu kısım benim yorumum tabii ki, herkes farklı düşünebilir. sabit gerçeklik ise iki takım için de talihsiz bir eşleşme olduğu yönünde.

    iki takım da ligin bir numaralı şampiyonluk adayı. arkasındaki rakipleriyle arayı açtılar ve puan farkının kapanması çok kolay değil. özellikle psg ligin fişini şimdiden çekmiş durumda. şubat ayına kadar(iki takımın maçı başlayana kadar) mevcut performansını sürdürebilirse real madrid de ligi halletmiş olacaktır. yani kısacası büyük bir kırılma olmazsa iki takım da maç günü kendisini tamamen şampiyonlar ligi'ne vermiş olacak.

    tur avantajının psg'de olduğunu düşünsem de real madrid'in ilerleyeceğini hissediyorum. bence real madrid kazanacak ve her ne kadar istediği sonuçları alsa da oyun olarak sallantılı bir performans gösteren psg hocası pochettino kovulacak. elinde messi, neymar, mbappe, icardi, di maria, navas, donnarumma gibi futbolcular var. sahibi, psg kupayı alsın diye her türlü yatırımı yaptı. artık kupanın alınamadığı final oynamak dahil her senaryo psg için başarısızlıktır. daha önce bu turnuvada tottenham gibi bir takımla final oynayan pochettino bile getirildi. kısacası bütün tuşlara basıyorlar. bakalım tutacak mı göreceğiz.

    real madrid, psg kadar güçlü bir kadroya sahip değil ama çok önemli bir avantajı var. orta sahası çok güçlü. oyunu istediği gibi çekip çevirebiliyor. modric, kroos, casemiro üçlüsü çok üst düzey bir orta saha üçlüsü. modric(36) yaşlandı ama hedef maçlarında inanılmaz performanslar ortaya çıkarabiliyor. city dahil oyuna en çok hükmeden takımın bayern münih olduğu kanaatindeyim ve bence real madrid, bayern münih'e karşı bile oyunun azımsanmayacak bir bölümünü domine edebilecek güçte. akıllı bir oyun planıyla tekrar kupayı kazanabilirler. yine de turnuvanın favorisi mi diye sorarsanız, hayır değil; fakat her zaman favoriler kazanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın