• 36
    formula 1 2021 abu dhabi grand prixsinde kural hatası ve yanlı karar vermiş olan federasyondur. 2 temel hatası vardır. 1 tanesinin kural kitabına aykırı olduğu kesin. diğerinin ise kesinliğini bilmemek ile birlikte mantıklı açıklamasını şahsen ben bilmiyorum. bilen varsa aydınlatabilir.

    ikincisiyle başlayalım. şöyle ki, eğer 2. sıradaki pilot ile 1. sıradaki arabaların güvenlik aracını geçmesine izin veriliyorsa neden 3. sıradaki pilot ile 2. sıradaki pilot arasındaki arabaların da güvenlik aracını geçmesine izin verilmiyor? somutlaştıralım. 2. max ile 1. lewis arasındaki yaklaşık 5 arabaya birden çekin diyen fia, neden 3. sainz ile 2. max arasındaki ricardo'ya da çekil demiyor? herkes yarış özelinde düşünüyor ama 3. sıradaki araba 2. sıradaki arabayı geçemez mi? sainz'ın suçu nedir? 2. sıradaki araca sağlanan avantaj 3. sırada olana neden sağlanmıyor? dediğim gibi kurallarda bu durum sadece 2. ile 1. arasında geçerlidir gibi bir ibare varsa, lütfen bilgilendirin sorun yok ama yoksa türlü fia'nın "max'in yarışı kazanması ve arkasında herhangi bir baskı hissetmemesi" için verilmiş bir karar gibi duruyor.

    2. ve kurallara göre açık açık ihlal edilen durum ise aradaki araçları beklemeden güvenlik aracının pistten çıkmasıdır. hani bunun senin, benim, mercedesin, redbull'un veya ferrari'nin bakış açısı yok. kural, çok net. "güvenlik aracını geçen araçlar konvoya katılması için 1 tur daha güvenlik aracı pistte kalır ve onları bekler, ardından pistten ayrılır." şayet kural uygulanmış olsa aradaki araçlar güvenlik aracını geçtikten sonra sc bir tur daha atacak ve lewis şampiyon olacaktı. ama ne yaptı, aradaki araçlar sc'yi geçti ve hemen ardından güvenlik aracı pistten çıktı. şimdi burada max ve lewis'i bir kenara bırakıp aradaki araçları düşünelim? onlara aradan çekilin dediniz, çekildiler. ama onlar da yarışmıyor mu? belki onlar birbirlerini geçecek? belki konvoya katıldıklarında başkalarını geçecekler? nasıl onları beklemeden neden yarışı başlatıyorsun? onlar daha pistin ortasına bile varmadı. onlar yarışmıyor mu? sadece 1. ve 2. mi var bu yarışta? işte bu yüzden açık açık kurallara yazılmış. konvoy tamamlanması için sc 1 tur daha kalır sonra pistten çıkar diye.

    eğer yarış bitimine 2 tur olsaydı ve bu olaylar yaşansaydı cas'dan bir şey çıkmazdı. ancak burada adalet işlerse o kural ihlali yapılan 1 turun sc'nin arkasındaki sıra ile geçildiği düşünülmeli çünkü olması gereken doğru olan ve her şeyden önemlisi kurallarda yazan şey bu. ancak ben cas'tan fia'ya çok yüklü bir para cezası, bu kuralı ihlal eden masi'ye de men cezası verilerek geçiştirileceğini düşünüyorum. bu da aynı fener-ts kararı gibi bir sonuç doğurur. "evet fia suçlu ama iç işinize ben karışmam". "evet fener şike yaptı, benim organizasyonuma gelemez ama iç işinize de karışmam."
App Store'dan indirin Google Play'den alın