resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3973
    mevcut kadro yapılanmamıza baktığımda takımın anahtar oyuncusudur. onun dışında kerem'i ve yabancı oyuncu kısıtını da düşününce berkan'ı ilk üçe yazarım.

    bu üç oyuncu dışında al-yetiştir-sat politikasını izleyebiliriz; ancak bazı oyuncular vardır ki, satışından elde edilen kazanç, sonrasında yaşanacak kayıpları telafi edemez.

    gomis örneğini vermek gerek. 6 milyon euro gelir elde ettik; ancak şampiyonlar ligi'nde forvetsiz kaldık. sonraki yıllarda diagne, falcao vs. derken onlarca milyon euro para saçtık.

    bu yüzden elimizde böylesine üst düzey bir isim varken ve oyun mentalitemizde başlangıç noktamızı oluşturuyorsa ve oyunun defansif yönünde de gayet iyiyse elimizde tutmak birinci önceliğimiz olmalı. kendisinin yokluğunda defanstan topla çıkışlarımızda neler yaşadık hatırlıyoruz. mademki, oyun anlayışımız bu yönde; o halde marcao en son gözden çıkarılacak isim olmalı. eğer ki marcao kalmak isterse kendisinden bonservis geliri kazanmaya çalışmak gibi hayallere hiç girmeye gerek yok.

    ama yok ben gitmek istiyorum derse o zaman diğer opsiyonu düşünürüz. böylesi oyuncuları da gördük, tanıdık. gitmek için düşük performansla oynayan, takımda huzursuzluk yaratan, tavır takınan isimlerden olmadı marcao. her zaman elinden geleni yapan bir karakter.

    bugün tekrar uefa kupası hayalleri kuruyorsak bunu üst düzey oyuncularla elde edebiliriz. avrupa'da başarı = yayın gelirleri, turnuva gelirleri, sponsorluk gelirleri, prestij, yetenekli oyuncuların takıma katılma arzusu.

    o yüzden madalyonun diğer yönüne de bakmak durumundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın