• 373
    ne istediğimiz, ne yapmamız gerektiği ve her şeyin bizim elimizde olduğu bir maçtı. neredeyse her şeyi doğru yaptık.

    neredeyse diyorum. çünkü çok iyi bir defansif oyun ve dirayet örneği göstersek de eksik bir şey vardı. mevzu eğer daha ilerilere gitmek ise halletmemiz gereken çok önemli tek bir şey var. bu takım artık duran toptan gol bulması ve aslında tehlikeli pozisyon yaratması gerekiyor.

    bu maçta da çokça gördük. o duran topu bir şekilde kazanıyoruz. eğer bir tanesini gol yapabilseydik -ki tüm süper lig için de geçerli- maçı güle oynaya bitirebilirdik.

    başka bir yanı da rakipleri faul yapma veya dikkatsiz uzaklaştırma konularında hoyrat davranmaktan alıkoyabilir ve oyunu daha rahat oynayabilmeniz ihtimalidir bunun.

    çok şey değişir, duran topları daha efektif kullanmaya başladığımızda.

    öte yandan başka bir problem ise bizim yaptığımız fauller. bu maçı izlediğinizde rakibin nerede oynamasını istediğimizi net bir şekilde görebilirsiniz. maçın hemen hemen genelinde rakibin ikinci bölgesindeki kenarlarda kalmasını, oyunu oralarda oynamasını istedik. top oralara indi. geri döndü. tekrar oralara indi. merkeze rahat top indirtmedik. özellikle lazio doldur-boşalt'a dönmeden önce ve hele hele ilk yarıda. ve evet sarri'nin takımı olsanız da doldur boşalt bir opsiyon... fakat sıkıntı şu rakibe oynamasını istediğimiz yerlerde çok fazla duran top şansı veriyoruz. vermememiz gerek.

    rakibin orada oynamasını istemek ile oradan duran top kullanmasına izin vermek arasında dağlar kadar fark var. duran toplarda daha organize, daha oturaklı, daha çoğul olarak hücum edebiliyorsunuz. mesela en azından stoperleri de ceza sahasına gönderebiliyorsunuz.

    biz bu maçları daha fazla oynayacaksak ve daha ileri gitmek istiyorsak duran toplarımızı hem hücum hem savunma yönünde geliştirmeliyiz. duran topları kullanmak ve savunmak bir şey. takımımızın kazanmasını ve rakibe vermemeyi de geliştirmeliyiz. bu nerede duran top kazanmak istediğimiz ve rakibe nerede duran vermememiz konusu...

    bu duran top konusu emin olun süper lig maçlarını da etkiler. kapanan rakiplere karşı galatasaray'ın geçiş oyunu etkili değilmiş diyorlar. eee? duran topla rakibi açarsın, "1-0 yenilgi bize yeterli" demeyeceğini umduğum rakibini güçlü olduğunu söylediğin oyununla vurursun.

    transfer, transfer, transfer deniyor ya... evet, bu takımın en acilinde bir duran top organizasyonu transferine ihtiyacı var. ben çok sakin bir şekilde istediğimizi alacağımızı bilerek izlediğim bu maçta bunu gördüm.

    hem avrupa macerasında hem de süper lig tiyatrosunda ilacımız gibi geliyor bana.

    güzel maçtı vesselam. aslında maçların beklentisi, hedefiniz belirliyor o hissi değil mi? öyle gümbür gümbür oynamak her maç için gerekli olmayabiliyor seyirden zevk alabilmek için. açıkçası ben hiç sıkılmadım maçı izlerken. galatasaray tarafından maçı izlememe, topla sürekli -ilk 30 dakika hariç- rakip oynamasına rağmen.

    ha bu arada galatasaray, geçiş oyununu hiç ama hiç oynayamadı bu maçta. oysa o geçiş oyununu izlemek acayip keyifliydi avrupa'da. yani galatasaray aslında geçiş de oynamadı. full metal defensive...

    daha çok şey istiyorum bu maçla ilgili ama neyse.

    teker teker...
App Store'dan indirin Google Play'den alın