• 16
    bu olay aslında çok vahim bir adaletsizlik örneğidir. yapılan yanlışlar ve haksızlıklar öyle kolay kolay geçiştirilecek gibi değil.
    emsal futbolcunun futbolcuya saldırı olaylarında verilen cezalar hiç bir zaman alt sınırdan uzaklaşmamıştır. en son marcao & kerem olayında oyuncu hem müsabakadan ihraç edilmiştir ve ilave olarak 8 maç müsabakalardan men edilmiştir.

    olay öncelikle göztepe ile fenerbahçenin karşılaştığı müsabakanın devre arasında gerçekleşmiştir.

    maçın dördüncü hakemi oyuncunun ihraç edilmesi gerektiğini hakeme bildirmemiştir. maçın dördüncü hakemi bahattin şimşek 3 aralık 2021 kasımpaşa beşiktaş maçında yine dördüncü hakem olarak görev almıştır. yani yaptığı bu kabul edilemez hatanın bırakın cezasını çekmeyi, mhk tarafından ödüllendirilmiştir.

    olayı rapor eden temsilcinin cezalandırıldığına eminim fakat ispat edemem.

    oyuncu temsilci raporu sonrası saldırıdan dolayı disiplin kuruluna sevk edilmiştir. bu sevkin ceza alt sınırı 5 maç tır. bu sebeple disiplin kurulu ceza tayini yaparken olayı sevk edildiği maddeden çıkararak sportmenliğe aykırı harekete sokmuş ve bu cezanın alt sınırında ceza tayin etmiştir.

    --- alıntı

    aynı müsabakada göztepe a.ş. sporcusu atakan rıdvan çankaya hakkında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına,

    9- fenerbahçe a.ş. sporcusu irfan can kahveci'nin, 29.11.2021 tarihinde oynanan göztepe a.ş.-fenerbahçe a.ş. spor toto süper lig müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 26.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına, ---

    --- alıntı ---

    maalesef olayın tarafları konu ile tahkime başvurmayacağından dolayı bu saldırı olayının üstü kapatılacaktır.

    bu sevk ve cezalardaki adaletsiz düzen devam ettiği sürece eşit şartlarda mücadele imkanı bulunmamakta.

    bütün engelleri aşmak ve başarılı olmak zorundayız. bunu başarmak zor. zoru başaracak olan ise yine bizleriz.

    tabii bunun en önemli şartı tek vücut, tek yürek, tek hedef galatasaray camiası. bu sebeple sonuna kadar desteğimizi sürdürmeliyiz. mücadelemizi yapmalıyız. öz eleştiri yapmamız gerektiği durumlarda olacaktır. fakat bunu artık sezon sonuna bırakmamız mevcut durumda sadece mücadeleye odaklanmamız gerekmektedir.

    takımımızın önüne bir engel de biz çıkarmayalım.

    imkanı olanlar cumartesi günü 4 aralık 2021 galatasaray altay maçında tribünde yerlerini almalıdır. biz desteğimizi çektiğimiz gibi saldırılar daha acımasız ve adaletsiz olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın