• 191
    https://i.hizliresim.com/eysoff8.jpeg

    belki de tarihinde doğu takımlarının oranının en yüksek olduğu sezondur. fotoğraftan da görüleceği üzere istanbul ve izmir hariç neredeyse batı takımı kalmamış.

    türk futbolunun lokomotiflerini düşününce bu tablo beni biraz üzmüş durumda. ankara takımları yok. kocaeli ve sakarya gibi körfez takımları yok. geçmişte belirli başarılar yakalamış denizli ve manisa yok. hatta türk futbolunun ulusal ve uluslararası alanda en başarılı kulüplerinden olan bursa ve eskişehir yok. bu saydığımız takımlar taraftar kültürü olan, belirli başarılar yakalamış anadolu takımları. çoğu bu zamanlar da ekonomik sıkıntılardan geçiyor. bu takımların yerlerini alanlar ise rizespor, yeni malatya, başakşehir, kasımpaşa, gaziantep fk ve giresunspor gibi 3.000-5.000 kişiye oynayan hükümet takımları.

    türk futbolunun geriye gitmesinin bir sebebi de bu. stadlar 30.000-40.000 kişilik yapılmış ama izleyici sayısı çok az. şehirlerin futbol kültürü yok. saçma sapan takımları doldurdular lige. hatta geçmişi olan adana demirspor ve kayserispor gibi takımları bile istila edip futbol kültürlerini bitirdiler.

    en kısa süre de temennim bu takımların düşmesi ve yukarı da saydığım takımların üst lige çıkmasıdır. arada hatay, karagümrük ve alanya gibi proje takımları çıkarsa hiç bir şey demem. bu takımlar bilinçli bir şekilde plan çerçevesinde yönetiliyor ve türk futboluna katkıları diğerlerine göre çok yüksek. ama 5 haftada bir teknik direktör değiştiren, menejer oyuncağı olmuş amaçsız kulüplerin (rize, kasımpaşa, malatya, kayseri) bir an önce düşmesini ve bir daha süper lige adım atmamalarını diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın