• 3
    %79'unun tam gaz geçilmesinin öngörüldüğü cidde cadde pistinde koşulacak formula 1 2021 sezonunun sondan bir önceki yarışı.

    bu pistte ilk kez yarışılacağı için %100 net bir tahminde bulunmak zor. asfalttaki yol tutuşu ve seanslar anındaki hava sıcaklığını bilemediğimiz için net bir şey söyleyemiyoruz fakat motor gücünün çok fazla ön plana çıkacağı bir pist gibi durduğu için mercedes'ler favori gibi, hatta düzlük hızlarıyla öne çıkan mclaren'lar bile red bull'ları zorlayabilir. ayrıca bu kadar yüksek hızda duvarlara bu kadar yakın yarışılan bir yerde en ufak bir hatanın bile sonucu direkt dnf olacaktır, bu durum da tahminleri zorlaştırıyor.

    max ve lewis'in şampiyonluk mücadelesinde bu ayakta hamilton ağır favori gibi görünüyor, max fanlarının da tek dayanağı lewis'in 2016 malezya gibi bir motor arızasıyla yarış dışı kalması üzerine kurulu. motorun bu kadar zorlanacağı, neredeyse tamamı tam gaz gidilen pistte güç ünitelerinin suyunun çıkarılacağı düşünülürse herkes için böyle bir ihtimal geçerli. dedem helmut marko'ya da böyle bir soru yöneltilmiş, cevabı yine kendisinden beklenecek biçimde olmuş.*

    bkz: https://twitter.com/.../1466120616893894660
App Store'dan indirin Google Play'den alın