• 79
    kabul edip etmemek kişilerin tercihi olsa da doğru bir önermedir.

    ama galatasaray her zaman şampiyonluğa oynar, bir kupa varsa galatasaray her daim onu kazanmalıdır gibi süslü püslü cümlelerle birbirini gazlamak kadar boş bir şey de yok. bu kafayla devam ede ede son 20 sezonda 15 tane teknik direktör değiştirdik, içi geçmiş yıldızlarla dolu tek sezonluk kadrolar kurduk, ekonomik olarak geldiğimiz durum kabak gibi ortada. üstelik şimdi bir de üstüne ülke ekonomisinin çöküşü eklendi.

    o dillerden düşmeyen ajax modeli için ajax tam 4 sezonunu feda etti. 5. sezonun sonunda hem hollanda ligi şampiyonu oldu hem de şampiyonlar liginde yarı finalist olup finali kıl payı kaçırdı. 4 senede birçok kupa kaybettiler belki fakat şu an kendilerine ait bir futbol felsefesi kazanmış oldular. artık gelen gidenlerden bağımsız dominant bir oyun oynayabiliyorlar, dortmund'u içeride dışarıda rahat yenebiliyorlar. bu noktadan sonra kişilerin kendileri için bir önemi kalmadı. işte burada ajax'ın büyüklüğünden bahsedilebilir hale geliniyor. yoksa biz çok büyüğüz, şöyleyiz, avrupa fatihiyiz diye diye kendimizi avutmaya devam edersek son 20 senede yaptıklarımızdan bir farkımız kalmaz ve ders almamışız demektir.

    bayern münih bile her sene şampiyon olamadı, klopp zamanında güzel bir yapılanmayla dortmund 2 sene bayern şampiyonluklarına ara verebildi ve üstelik şampiyonlar liginde final oynadı.

    4 yılın sonunda ffp illeti bitti, güzel bir yapılanmaya girdik, 2 seneye bankalar birliği illeti başlayacak, takım her geçen gün hem bireysel hem takım oyunu anlamında gözle görülür gelişim sağlıyor, söylemlerden anlaşıldığı kadarıyla devamı da gelecek, bu noktada bize düşen içi boş süslü kelimlerle bu yapılanmaya zarar verecek ortam oluşturmak değil aksine her şartta destek olmaktır. bu yapılanmanın daha ilk yılındayız ve takım kurulduğundan bu yana daha 3 ay oldu. harcanan para bu futbolcuların şimdiki yeteneğine değil potansiyeline harcandı. daha şimdiden çemkirmeye başlanacaksa bu kulüp bir daha asla belini doğrultamaz, ve bu başlıkta yazan gerçek uzun vadede her daim suratımıza suratımıza vurarak geçerliliğini öğretir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın