resim
Atilla Karaoğlan
Görev:Hakem
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 102
    28 kasım 2021 yeni malatyaspor galatasaray maçında rezalet bir maç yönetti. penaltı çaldı çalmadı mevzusundan öte, adem büyük ve haddadi gibi çakal oyuncuların yalandan düşmelerini çoğunlukla yedi ve sürekli faul çalarak oyunun akmasına engel oldu.

    türkiye'nin çivisi çıktığı için mhk'dan elbette böyle bir atılım bekleyemem ama günün birinde süper lig'de kara liste uygulamasının kesinlikle yapılması lazım. bir kara liste oluşturulacak ve temas olmadan kendini yere atan oyuncular bu listede ilan edilecek. hakemler bu listeyi ezberleyecek ve bu oyuncuların dahil olduğu pozisyonları incelerken o oyuncunun üçkağıt yapma ihtimalinin daha yüksek olduğunu aklında tutarak karar verecek. ibrahim akdağ, adem büyük, abdülkadir ömür, adem ljajic gibi taklacı adamların pozisyonlarına daha şüpheci yaklaşacak.

    ikinci aşamada da teknik direktörler kara listeye alınacak (ki fatih hoca bu listeye bence çoktan alınmış bile). iç sahada dan dun faul yaparak top oynatmamaya çalışan, aleyhe en ufak kararda 5-6 oyuncuyla hakemin etrafını sarıp bağıra çağıra itiraz eden, futbolu katlederek 1 puan için kıçını yırtan çirkef takımların hocaları hakemlere ezberletilecek. rıza çalımbay, şumudica, erol bulut gibi teknik direktörlerin iç saha maçlarında hakemler itiraza karşı daha müsamahasız, daha cezalandırıcı olacak. böylece bu takımlar hakemle değil topla oynamaya odaklanacaklar.

    bunlar birer hayal tabi. ama üç büyüklerden birinin sivasspor deplasmanına, malatya deplasmanına gittiği bir maçı düşünün, 30 saniyede bir faul çalınıyor, anadolu takımı oyuncuları ha bire yerde yatıyor, aleyhine verilen kararlarda anasına sövülmüş gibi hakeme saldırıyor, hocaları kenardan itiraz üstüne itiraz ediyor. yazarken bile içim daraldı, oynanan şey bir maç değil işkence adeta. gerekirse takımlara verilen beraberlik/galibiyet priminden yapılan faul başına bir tutar düşülsün. çok faul yaparak kazanılan puanlardan beraberlik primi alınamasın mesela.

    eğer süper lig'in bir marka değeri olacaksa ancak bu tür üçkağıtçılıkların işe yaramadığı bir sistemle olur. futbolu oynamak isteyeni teşvik edip oynatmamak isteyenin işi zorlaştırılmadıkça bu saçmalığa daha uzun yıllar maruz kalırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın