• 171
    14 haftada 22 puan toplayabildiğimiz sezon. küme düşme tehlikesi yaşadığımız, tarihimizin en kötü sezonu olan 2010-11 sezonunda ilk 14 hafta sonunda topladığımız puan ise 17.

    5 maçın kredisiyle bütün sezonu çöpe atmış durumdayız. 9 aralık 2021 lazio galatasaray maçından alınabilecek bir yenilgi herkesi ligde aldığımız 22 puana yönlendirebilecek umarım.

    2010-11 sezonu 14. hafta ilk 11'imiz:
    ufuk ceylan
    ali turan lucas neill servet çetin hakan balta
    lorik cana ayhan
    sabri elano pino
    kewell

    bu şekilde 11'ler oluşturan takımdan fazla aldığımız puan sayısı 5. yazın harcanan paralar ve yapılan maliyet ortada.

    bu takım şampiyon olamayabilir ancak lig için şampiyonluk yarışında olmak adına kadrosu fazlasıyla yeterlidir. kapanan her takıma karşı sorun yaşayan 2021-22 sezonunda kazandığı her maçta aşırı derecede zorlanmış olan takımdır.

    2021-22 sezonunda ilk 14 hafta sonunda 6 galibiyet alan takımımızın yendiği takımlar şu şekilde:

    giresunspor: rakip ilk yarıda 10 kişi kaldı
    hatayspor: luyindama son dakika
    rizespor: tarihimizde ilk defa böyle bir maç kazandık, öyle şanslı bir galibiyet.
    konyaspor: 10 kere bu maç oynansa belki 2 tanesini galibiyetle kapatabiliriz. rakibin oyun olarak bizi ezdiği ancak gol atamadığı maç
    antep: boşa giden bir 45 dakika, uzatmalarda gelen özel yetenek golü. kapanan takıma karşı aşırı zorlanmamız ve sezonun tek handikaplı galibiyeti. üretken olamayan bir galatasaray.
    göztepe: çöpe giden bir ilk yarı. irfan'ın hediyesi sonrası maça tutunup 3 puanı alan takımımız. üretkenlikten fazlasıyla uzak bir takım.

    biz bu performansları da sonuçları da haketmiyoruz. defans yapmak üzerine kurulu sezon stratejimiz var, aykut kocaman gurur duyar oynadığımız oyunla. o dalga geçilen, ki sonuna kadar hakediyor bu durumu, aykut kocaman'da buna benzer oyun planlarıyla sahaya çıkıyordu.

    biz büyük takımız, oynadığımız maçlarda 3 büyük maç, iç saha dış saha toplam 6 maç dışında her maçta zaten rakipler bizden güçsüz ve beraberliğin işine geleceği takımlar. biz neyimize güvenerek kapanan takımları açmanın yollarını çalışmadan sezona başladık, gerek set oyununda, gerekse de duran topta, benim aklım fikrim bu durumu algılayamıyor.

    fatih terim ayrıştırıcı bir kişilik. kazandığı bütün yerel başarılarda karşısında bir güç vardı. ne hikmettir ki kazanamamaya başladığında hakemler, mhk, tff kendisini şampiyon yapmıyora döndü konu ki 8 tane lig şampiyonluğu var kendisinin, siyasi olarak yapmıyor deniyor, 2018 ve 2019 yıllarında türlü zorluklarla yine şampiyonluğa ulaşan da kendisi.

    kocaman bir hayal kırıklığı, bitmesini bu kadar fazla istediğim 2. bir sezon olmamıştı. aralık ayı gelmeden futbola doydum, maç yapmadığında aslında güzel takım ruh haline de girmiş durumdayım. 14 haftada 14 puan geriye düşmenin saha dışıyla açıklanacak yanı yok. eğer saha dışı bu kadar kuvvetliyse bu arada bu gücün azalacağı da yok. don kişotluk olur yapılan şey.

    çile dolu 14. haftası geride kalan ve maalesef daha oynanacak 24 haftası olan sezon. bu 24 haftalık süreçte ise konya, alanya, başakşehir , hatay gibi zorlu deplasmanlara gideceğiz, ek olarak derbi kazanamayan bir takım olarak da fenerbahçe deplasmanına gidip içeride trabzon ve beşiktaş'la oynayacağız.

    çektiğimiz çileler umarım ileride hayırlara vesile olur. biz fenerbahçe değiliz, başarıya en fazla ulaşan ve alışmış kulübüz. kulüplerin büyüklükleri somut başarılarla yani kupalarla ölçülür. dilerim en kısa sürede o güzel günlere ulaşabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın