resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 20211
    ocak 2022'de futbolu bırakma kararı aldığı ve teknik ekibe katılacağına dair söylentiler vardı. sakatlığının durumuna ve 25 kasım 2021 galatasaray marsilya maçı sonunda teknik ekibin verdiği poza baktığımızda bu söylentilerin doğru çıkma ihtimali oldukça gerçek görünüyor. arda şimdiden teknik ekibin bir parçası olmuş gibi. yakın zamanda da bu kararın resmi olarak açıklanacağını düşünüyorum.

    https://gss.gs/rdM.jpg

    yakın zamanda instagramdan paylaştığı bu fotoğrafta da mesajı vermişti zaten.

    https://gss.gs/yqp.jpg

    geri döndüğü 20-21 sezonunda kendisinden beklenilenin üstünde bir katkı verdi, son maçta şampiyonluğu kaçırmasak belki de kritik maçlarda attığı gollerle şampiyonluğu getiren isimlerden biri olacaktı. bu sezon* bir sakatlık yaşamasa kariyerinin son sezonunda da yine sonradan girerek tatmin edecek düzeydi bir performans göstereceğini düşünüyordum ancak yaşadığı şanssız sakatlık sonrası bu imkansız gibi görünüyor. arda için de en iyisi futbolu bırakıp teknik ekipte takıma yardımcı olmaktır. sezon sonunda zaten futbolu bırakacak, iyileşip, tekrardan maç temposu kazanıp katkı vermeye başlayana kadar sezon bitecek.

    arda'nın iyi bir hoca olacağını düşünüyorum. kariyeri boyunca hep üst seviye hocalarla birlikte çalıştı. saymak gerekirse eric gerets, karl-heinz feldkamp, frank rijkaard, gheorghe hagi, fatih terim, diego simeone, luis enrique, ernesto valverde, guus hiddink gibi dünya çapında önemli kariyerleri olan hocalarla birlikte çalıştı. bu listenin dışında tutulabilecek yine görece önemli yerli hocalar diyebileceğimiz ersun yanal ve abdullah avcı ile çalıştı. hepsinden bir şeyler katmıştır mutlaka kendine. özellikle simeone ve enrique ile birlikte geçirdiği dönemde bu konuda kendini oldukça geliştirdiğini düşünüyorum.

    https://www.youtube.com/...KZKXB4rGlA&t=42s

    bu videoda da görüldüğü gibi taktik anlamda bilgisi iyi seviyede, çalıştığı her hocadan kendine bir şeyler katmış, hoca olmayı ciddi bir şekilde düşündüğü de görülüyor. umarım iyi yerlere gelir, fatih terim sonrası için galatasaray'ın en büyük hoca adaylarından biri kendisi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın