resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 755
    aşağıdaki entryi maçtan önce kaleme alıp "yolla" butonuna basmamıştım aynı bazı arkadaşların dile getriidği sürekli komplolar üzerine olayı indirgememek adına.

    "umarım 20 yıllık galibiyet hasretini dindirdiğimiz 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı' nın hakemi olmasından mütevellit ucuz kahramanlık peşinde koşmaz.
    aslında o maçta hakemlik bir durum yoktu ama sadece maçta görev yapmasından ötürü karşı yakanın hafızasında "seriyi sonlandıran hakem olarak" yer etmesi bazlı oluşan nahoş düşüncenin değişmesini hedefleyen şirin gözükme çabalarına girişmez ve oyunu akışına salan bir yönetim gösterir (her iki takım adına da) umarım...
    normalde maçı manipüle edecek biraz tecrübe kazanmış bir hakem penaltıyla, kırmızı ile....vs. somut, göze batan detaylarla uğraşmaz. maçtan sonra bütün hafta boyunca medyada masaya yatırılacağını bilir.
    aksine oyuna sıkça müdahale ederek, tempo yapmak isteyen tarafın hızını keserek, birkaç kilit oyuncuya maçın başlarındaki ilk faullerinde sarı kart göstermek suretiyle maç boyu temkinli oynamak zorunda bırakarak, zaman geçirmeye meyilli davranışlara göz yumup dalga geçercesine maçın 85. dksında kart gösterme uyarısı yaparak (o da lütfen), ama bunları uzatmaya eklemeyerek....vb. gibi oyunu gayet etkili ama soyut olarak manipüle ederek de gayet rahat hedefine ulaşabilir.
    çünkü sonucu etki eden hata yapmamış olunuyor böyle olunca...
    (bkz: cücüizm felsefesi)"

    ...ancak ağır yanılmışım, zira ben daha ince ince beklerken, sonuca direkt olarak değil de oyunu soğutarak, ne bileyim basit faullerle hızımızı keserek, bir iki kilit oyuncumuza erken kart göstererek....vs., arkadaşımız bildiğin direkt sonuca oynayarak bu işi haletti, büyük oynadı vesselam...
    elbette tüm hatayı oraya yıkamayız, kendimize de bakmalıyız ancak bu hiçbir zaman yapılan bir kıyımı hafifletmez, benim kötü oyunum, gol kaçırmam beni bağlar. ayrıca kötü oynarken maç kazanmak yasak değil bildiğim kadarıyla.
    bir de neye göre, kime göre kötü, o da ayrı konu...
    senin, aynı maçta benzer 3 flu pozisyonda (tartışılır) ortaya koyduğun standardın üçü de bir tarafın lehine oluyorsa burada ne hatadan, ne de iyi niyetten bahsedilebilir. bu pozisyonların ya hepsi temizdir, ya da hepsi fauldür, arası olamaz.
    bunun arası operasyon çocukluğudur.
    sonuç olarak, bu arkadaş yukarıda da yazdığım gibi ortada hakemlik bir durum olmayan 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı'nın bedelini ödemiştir birilerine. artık bir taraflarına kına yakabilir durumdadır.
    zira bu gözler sırf kamuoyu algısı ile galatasaray lehine hata yaptı gözüken (ki somut olarak öyle bir durum yoktu) bir çok kellenin alındığına son dönemde çok şahit oldu ama rahmetli canaydın'ın düdük astırdığı ali aydın'dan beri kelle alabildiğimizi pek görmedi.
    dolayısıyla gücün kadar, lobin kadar varsın bu alemde....
App Store'dan indirin Google Play'den alın