• 675
    maçta fener'in girdiği pozisyonlara biz, bizim girdiğimiz pozisyonlara fenerbahçe girmiş olsaydı muhtemelen maç 4-1 gibi bir skorla fenerbahçe lehine biterdi. oyunun son 30 dakikası hariç baskı kuramamış veya fenerbahçe'ye oyun üstünlüğümüzü hissettirememiş olsak da yakaladığımız pozisyonlar çok net fırsatlardı. gerek aanholt'un içeri kestiği toplar, gerek muhammed'in çıkarıp kerem'in vurduğu ve direkten dönen top, gerekse diagne'nin karşı karşıya topu. bu saydıklarım bile %100'den bile daha gollüktü.

    üzülerek söylüyorum ki fatih terim hırsının kurbanı olmuş bana göre. ali koç ile şahsi sürtüşmesi mi etkili oldu kararlarında kestirmesi güç fakat orta sahayı bir tek berkan'a vermek, intiharın sözlük karşılığı bana göre. bu da yetmezmiş gibi çok iyi oynarken 45'te çıkardığı morutan'ı bu maçta çok çok kötü olmasına rağmen 65'e kadar sahada tuttu. halbuki ilk yarıdaki oyun ve 35'lik mesut'tan yediğimiz kontratak golü acilen müdahale etmesi gerektiğini anlatmış olmalıydı. halil/diagne ve morutan/taylan değişikliklerini 45'te yapmış olsaydı, ben eminim ki çok çok farklı olabilirdi. nitekim aanholt'un bindirmeleri de, rakibin kırmızı görerek eksik kalması da, fenerbahçe'yi yarı sahasına hapsetmemiz de bu değişikliklerin akabinde gerçekleşti.

    90+4'te yediğimiz gol ise tamamen taylan'ın ikramı oldu. top rossi'deyken crespo'yu kaçırması rakibe net bir fırsat verdi. crespo da aslında bizim maçın başından beri yapmamız gereken şeyi yaptı, şut çekti. şansı da yaver gidince top direkten gol oldu. halbuki rakip kalede yedek kaleci berke varken çok sıklıkla başvurmamız gereken bir yöntemdi bu uzaktan şutlar, ne hikmetse bunu fırsat olsa bile denemedik. bir tek ikinci yarıda cicaldau'nun yerden giden plasesi vardı benim hatırladığım.

    kısacası ligde son 4 maçtır kazanamayan, eksik, toplama takım görünümünde ve karışmaya çok müsait durumda olan malum takıma bu galibiyetle rahat ve derin bir nefes aldırmış olduk. beni en çok üzen nokta da bu tamamen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın