resim
Ömer Bayram
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sol Bek
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 2840
    (bkz: 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı)

    ilk 11'de olması gereken futbolcuydu. morutan ve feghouli gibi tembel iki adam olunca orta saha çöktü. sadece cicaldau ve berkan'ın mücadelesini gördük, fenerbahçe orta sahasına sadece bu iki isim savunma yaptı.

    ömer feghouli'nin yerine oynamalıydı, morutan da kendi bölgesi olan sağ kanada geçmeliydi. berkan, cicaldau ve ömer üçlüsüyle hem savunmada daha diri olur hem de daha iyi tempo yapabilirdik. bununla beraber ömer orta sahada dribling ile geçiş oyununda yardımcı olmakla birlikte duran toplarda da etkili bir isim. kabul edin ya da etmeyin ama ortada yıllardır bir gerçek var; duran topları en iyi kullanan isim ömer. burada herkes yok tekniği yok, yok kapasitesi az diye eleştiredursun, ömer'den daha çok asist yapmış kaç futbolcumuz var? hatta ligde ömer kadar ya da daha fazla asist yapmış kaç yerli futbolcu var? adam duran topları iyi kullanıyor, yeri geldiğinde derinlemesine de kilit pas bırakabiliyor. ve orta saha oynayınca savunması da temposu da gayet iyi bir futbolcu.

    yerine oynayan morutan ve feghouli ne sebeple oynadı? ikisinden biri oynasın sorun değil. ama ikisi de olunca cica ve berkan dün resmen öldü. morutan'a pek lafım yok, genç ve potansiyelli futbolcu. ama daha 31 yaşında ve fiziken futbola veda etmiş feghouli bir tane şut atacak bir tane pas atacak diye dün takım savunması denilen şeyi tamamen yok saydık. nitekim karşımızda mesut, irfan, sosa, zach ve mert hakan yandaş'tan oluşan defansif yönü hiç olmayan orta sahaya topu verdik. neden?

    feghouli bir şut çekecek, morutan soluna alacak vesaire vesaire... garibim ömer'in de onca özverisinin, çabasının hiçbir anlamı yok. çünkü bir kere "yeteneksiz" diye bir algı yaratılmış adam hakkında. ne yapsa olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın