• 199
    oyunun tutulmasının kritik olduğu maç. hepimiz kazanıp fenere havlu attıralım diyoruz da bu maçı kaybetmek de galatasaray'ın ligden havlu atması anlamına gelebilir. o yüzden oyunu tutacak ve her daim saklanmayacak oyuncular ile oynamak, bol seçenekle oynamak avantaj haline gelecektir. bu maç lider ile puan farkı itibariyle kazananın çok şey kazanmış olmayacağı ama kaybedenin çok şey kaybedeceği bir maç.

    açıkçası diagne ve mohamed gibi son vuruş harici oyuna çok da katkı vermeyen forvetlerle başlamaktansa halil ile başlayıp oyunu tutmada +1 olmayı tercih edilmesi mantıklı. oyuna katılmak her zaman pas yapmak ile olmaz bazen boş alanlara koşu atarak rakip stoper/bek arasını boşaltmak da oyuna katılımdır. halil'in bu maç rakip stoperleri ters alana çekip arkada oluşturacağı boşluklar maçın kilit noktası. rakip 3 stoper + 1 dos ile çıkacakken haraketli ve alan açabilecek oyuncular kritik öneme sahip. bunun önemini 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçında falcao kullanımı ile görmüştük.

    aynı şekilde orta sahayı kalabalık tutacaklar. orta sahada sayısal eşitliği sağlamak adına beklerimizin oyuna katılmasına çok ihtiyacımız olacak. yedlin varken bu sağlanamıyor, oğulcan'ın sağ bek için hazırlanmasındaki hedef bu maç olabilir. dediğim gibi oyuna katılmak sadece pas istasyonu olmak değildir. içe devrilen morutan'ın oluşturacağı alana hareket etmesi bile fenerin takım genişliğini arttırmak zorunda kalması demek. bu maçı alanları açan kazanacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın