• 44122
    lafı dolaştırmaya hiç gerek yok. derbinin kesin favorisi, maç öncesinde galatasaray gözüküyor... çünkü;

    1- sarı-kırmızılıların çok tecrübeli, şimdiye kadar 200’ün üzerinden derbiyi idare eden hocası var.

    2- gol yollarında, maçın skorunu değiştirebilecek, kerem aktürkoğlu, halil dervişoğlu, mustafa muhammed ve mbaye diagne gibi isimleri var.

    3- son maçlarda hata yapsa bile kalede muslera gibi tecrübeli bir file bekçisi var.

    4- marcao ve nelsson... iki stoper de çok formda.

    5- orta saha çok alternatifli. berkan, taylan, cicaldau, morutan ve feghouli...

    6- 52 bin 625 taraftar şimdiden stadı bayram yerine çevirmek için müthiş hazırlıklar yapıyorlar. bu derbide galatasaray’ın en büyük itici gücü taraftarı olacak.

    maç öncesi sarı-kırmızılı takımda görüntü bu. gerçek, savaşan, baskı yapan futbolunu galatasaray sahaya koyabilecek mi, bunu bilemiyorum. fenerbahçe’ye gelince; evet bir sürü sıkıntı yaşıyorlar. bazı oyuncular ve hoca arasında sorunlar olduğunu duyuyoruz.

    galatasaray-fenerbahçe derbisi için şimdiden nefesler tutuldu. maçın hakemi halil umut meler sonuna kadar adalet dağıtmalı. bakın öyle bir maç ki belki de hakemin vereceği bir yanlış kararla takımlardan biri zirve yarışından iyice kopacak. ilk defa böyle bir konumda derbi seyredeceğiz.

    evet, şampiyonluklar kaybedilebilir, derbilerde mağlup olunabilir. ama iki büyük takımımızdan bir tanesi 13. haftada şampiyonluk yarışından kopacak.

    bu kesinlikle hakem hatasıyla olmamalı. halil umut meler ve var’da görevlendirilecek hakem hiç hata yapmadan, bilhassa skoru değiştirecek pozisyonları iyi süzerek, kartları yerinde göstererek bize maçtan sonra, faturayı kendisine kestirecek ortam yaratmamalı. dilerim hakem triosunun şans da yanında olur.

    osman şenher

    (bkz: 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın