• 44236
    iki takım içinde olmazsa olmaz bir maç, öyle söyleyelim. kaybeden, çok şey kaybeder. fenerbahçe 10, galatasaray'ın liderin 9 puan gerisinde. kimse de demesin, ligin daha başı diye, bu çok ciddi bir puan farkı.

    ben tüm dünya derbileri için aynı şeyi söylerim; kendi sahasında oynayan avantajlıdır. bu zaten istatistiklerden de bellidir. galatasaray da kendi sahasında oynadığı için avantajlı.

    iki takıma baktığımız zaman, daha oyun içi oturmuş, uyumlu olanı, çok oyuncu değişmesine rağmen galatasaray. fenerbahçe'de bu konuda ciddi bir problem var.

    fenerbahçe'de bir takım uyumu var diyemeyiz. fenerbahçe bu maçta yüksek motivasyonla oynayacak tabii ki. galatasaray da aynı şekilde oynayacak, artısı da taraftar desteği.

    kimsenin dile getirmediği bir problemi var fenerbahçe'nin, çok ciddi bir kaleci problemi var. bir tarafta muslera, öbür tarafta, kim oynayacak? berke, deneyimsiz, maç eksiği olan bir kaleci. bu fenerbahçe için büyük bir handikap.

    hedefi şampiyonluk olan takımın, o kadar transfere rağmen ikinci kalecisinde sıkıntı var. fenerbahçe için çok ciddi bir eksik. berke genç bir kaleci, tecrübesiz, bilmiyorum... maçta göreceğiz bakalım.

    galatasaray'ın bu maçta, önde pres, yüksek toplar, duran toplar, bu silahları daha çok kullanacağını düşünüyorum. fenerbahçe'nin kalesine çok yaklaştırmayacak şekilde bir savunma tarzı uygulaması önemli. mücadeleci bir maç olacağı kesin, tempolu da olacaktır.

    galatasaray'da fatih terim'in orta sahada vazgeçmeyeceği iki isim var; berkan ve cicaldau. eğer 3 orta saha ile oynarsa, taylan'ı da katıyor oraya. kerem'in yeri de garanti. galatasaray'ın kadrosu hemen hemen belli ama fenerbahçe'nin kadrosu için bir şey yapamıyorum. hangi düzenle oynayacak, orta sahada kim olacak, forvette kim oynayacak? bu galatasaray'ın bir ritminin olduğunu gösteriyor.

    morutan sakat, iyileşse bile fatih terim'in onu ilk 11'e koyacağını düşünmüyorum. sonuçta bir sakatlığı vardı.

    ömer üründül

    (bkz: 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın